Partly cloudy23 °C
2020. június 4. csütörtök Bulcsú
Menü

Átalakul a székesfehérvári szülészet, Családbarát Szülészeti Pályázaton közel 200 millió forintot nyertek

Eszközparkfejlesztés, pozitív szülésélmény, még modernebb környezet - megkezdődtek a munkálatok a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, ahol mintegy 200 millió forintból fejlesztik tovább a szülészeti osztályt, hogy igazi családbarát környezet várja majd a kismamákat, szülőket.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban eddig is törekedtek arra, hogy segítsék a gyengéd szülést, modern, családias környezet fogadja a kismamákat, de a helyszín tovább épül-szépül. Az átalakítások november 25-én kezdődtek el, a kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya ugyanis Családbarát Szülészeti Pályázatot nyert nemrég, és most a korábban is családközpontú elveket valló osztályon a fejlesztésekkel az alternatív szülészeti lehetőségeket bővíti az intézmény.

"A közel 200 millió forintból kialakítunk egy ötödik szülőszobát, amit családi szülőszobának szánunk, itt megvalósítjuk a vízben szülés, a vajúdás feltételeit is. Sokkal elegánsabb, komfortosabb, az otthoni körülményeket akarunk megteremteni, a gyermekosztályon pedig minél kisebb szobákat szeretnénk létrehozni. Jelenleg is vannak kétágyas kórtermeink, de vannak 4-5 ágyasok is, ezeket a négy-öt ágyas kórtermeket kettéválasztjuk, mindegyikbe egy vagy két ágy kerül, és kevés többágyas szobánk lesz." - mondta el dr. Hagymásy László, a szülészet-nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa.

A szobákban minden az otthon kényelmét idézi majd, és a látványterveken jól látszik, a helyszínt szállodaszintűre szeretnék kialakítani. Az egyágyas szobákban különleges feltételek is teljesülnek, itt igény szerint az édesapák bent is maradhatnak majd. A főorvos kiemelte, az építkezés ideje alatt is folyamatos a várandósok, a betegek ellátása az osztályon.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

 • Idén is lesznek Erzsébet-táborok
  Idén is lesznek Erzsébet-táborok
 • Nem kötelező elfogadni a lemondott, vagy törölt utak esetén járó utalványt
  Nem kötelező elfogadni a lemondott, vagy törölt utak esetén járó utalványt
 • A trianoni békediktátum 100. évfordulójáról a repülők is megemlékeznek
  A trianoni békediktátum 100. évfordulójáról a repülők is megemlékeznek
 • Székesfehérváron is megkondulnak a harangok
  Székesfehérváron is megkondulnak a harangok
 • Új nevet kapott Csongrád megye Trianon 100. évfordulójára
  Új nevet kapott Csongrád megye Trianon 100. évfordulójára
 • Július 1-től kerülnek forgalomba az új 100 forintosok
  Július 1-től kerülnek forgalomba az új 100 forintosok
 • Újabb cégek kaptak versenyképesség-növelő támogatást
  Újabb cégek kaptak versenyképesség-növelő támogatást
 • Megemlékeznek a határon túl is
  Megemlékeznek a határon túl is

Eseménynaptár