1 hónapnál régebbi cikk

Megkezdődhet az Auchan-körforgalom bővítése, lesz még egy lehajtó az M7-esről Fehérvárnál
·Közlekedésfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Vargha Tamás
Megkezdődhet az Auchan-körforgalom bővítése, lesz még egy lehajtó az M7-esről Fehérvárnál
·Közlekedésfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

A hírt Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter jelentette be kedden, amikor Székesfehérváron találkozott Fejér vármegye vezetőivel, hogy a térség fejlesztési lehetőségeiről tárgyaljanak.

A felénél jár Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter vármegyei látogatásaiban. A konzultációk célja, hogy megvitassák, milyen fejlesztésekkel lehet az egyes térségeket vonzóvá tenni a belföldi és külföldi befektetők számára.

A Fejér vármegyei látogatásán Navracsics Tibor elmondta, a vármegye egészének gazdasági élete jól alakul, de Dél-Fejér fejlesztésre szorul, a vármegye északi és középső része is kihívásokat rejt magában.

A konzultáción a miniszter azt is elmondta, a kormány jóváhagyta az Auchan-körforgalom áttervezését, a már elkészült tervek alapján elkezdődhet a közeljövőben a kivitelezés.

"Azzal az örömteli hírrel szolgálhatok, hogy a kormány jóváhagyta a székesfehérvári Auchan körforgalom áttervezett változatának kivitelezését, ami reményeink szerint nemcsak Székesfehérvár, hanem az egész dél- és közép-dunántúli közlekedés számára is nagy könnyebbséget jelent” - hangsúlyozta a miniszter. 

Navracsics Tibor hozzátette, a körforgalom bővítésére a balesetveszély miatt is szükség van. A kormány ezért is döntött a tervek kivitelezésének támogatása mellett. 

"Az M7-esről levezető szakasz, illetve a körforgalom a folyamatos közlekedési dugók miatt sokszor életveszélyes közlekedési helyzetet teremtett az autópályán, akadályozta az itt élők forgalmát, illetve az átmenő forgalmat is, akár Veszprém, akár pedig dél-dunántúli térségek irányába.

Most a kormánydöntéssel lehetővé válik, hogy a már elkészült tervek alapján megkezdődjön a kivitelezése is ennek az új körforgalomnak, illetve az új lekötésnek, amely elkerüli az Auchan-körforgalmat" - ismertette a miniszter.

Navracsics Tibor arról is beszámolt, hogy a negyedik lehajtó tervezése is megkezdődik. A Fehérvár környéki közlekedés könnyebbé válik a jövőben, ezáltal Fehérvár és térsége jobban be tudja tölteni a közvetítő szerepet, amely a Duna–Tisza köze és az ország középső része, valamint a Dunántúl és az ország nyugati része közötti közlekedés folyamatosságát és biztonságosságát eredményezi. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek