Rain11 °C
2021. április 18. vasárnap Andrea
Menü
Házhozszállítás

Így néz ki egy mentőautó, amiben minden felszerelés megvan koronavírusos beteg szállításához

Így néz ki egy mentőautó, amiben minden felszerelés megvan koronavírusos beteg szállításához
Fejér megyében is plusz mentőautó állt szolgálatba (Fotó: fmc.hu)

Minden mentőautónak tartozéka a fertőző beteg szállításához szükséges védőfelszerelés.

Minden megyében - így Fejérben is -, valamint a fővárosban is plusz kocsikat állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), hogy biztosítsák a koronavírus-fertőzés gyanúja miatti kórházba szállításokat - mondta a szervezet szóvivője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Győrfi Pál kiemelte: az OMSZ története során mindig fel volt készülve arra, hogy fertőző betegeket lásson el, jelenleg is minden mentőautónak tartozéka az ehhez szükséges védőfelszerelés. Hozzátette: arra is felkészültek, hogy kórházba szállítsák azokat az embereket, akiknél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja.

Megnéztük, melyek a fertőző beteg szállításához szükséges védőfelszerelések a mentőautóban:

Jelenleg (2020.03.09.) Magyarországon kilenc, koronavírussal igazoltan fertőzött beteget tartanak nyilván, közülük öt iráni, egy brit és három magyar állampolgár.  Székesfehérvárt még nem érte el a fertőzés.

Ahogy a legtöbb vírusfertőzésnél (Az Országos Mentőszolgálat korábban egy képen összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat), úgy ennél a betegségnél is a legfontosabb a megelőzés: senki se vállaljon felesleges kockázatot utazással, mosson mindenki rendszeresen kezet, és kerüljék az emberek a fölösleges fizikai kontaktusokat, mint a kézfogás, ölelkezés.

Ennek szellemében, ahogy a központi március 15-i ünnepség lemondása mellett döntöttek, úgy Székesfehérvár Önkormányzata is elfogadta az operatív törzs szakmai ajánlását, és lemondta a városi megemlékezést

A városban egyre több nagylétszámú programot mondanak le elővigyázatosságból. A Németh László Általános Iskolában a március 11-re tervezett nyílt órák maradnak el, a Szabadművelődés Házában pedig a Kor-társ Nyugdíjas Ki-mit-tudot halasztották el bizonytalan időre:

Az MTI által március 9-én közölt hír alapján, bár a Kínában a december óta dúló járvány az utóbbi hetekben ott már folyamatosan mérséklődik, ám  Kína vezető légzőszervi betegségekkel foglalkozó szakértője szerint  még legalább júniusig tarthat az új típusú koronavírus-járvány terjedése.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár