Clear sky31 °C
2020. július 10. péntek Amália
Menü

Több száz önkéntes kap védőfelszerelést a fehérvári önkormányzattól

Több száz önkéntes kap védőfelszerelést a fehérvári önkormányzattól
Hivatalos igazolást is kapnak az önkéntesek (Fotó: Molnár Artúr)

Több százan jelentkeztek már önkéntesnek az önkormányzat felhívására. Az önkormányzat védőfelszereléssel és hivatalos megbízólevéllel segíti munkájukat.

A kialakult helyzetre való tekintettel kedden hívta önkéntességre Székesfehérvár 18 éven felüli, egészséges lakosságát dr. Cser-Palkovics András polgármester. A Facebookon közzétett felhívására több mint százan jelentkeztek már.

Az önkéntesek munkáját a város védőfelszereléssel – gumikesztyűvel és szájmaszkkal –, valamint azonosításukat hivatalos megbízólevéllel és a polgármester aláírásával ellátott passzal segíti Székesfehérvár Önkormányzata, amelyet a hivatal Városház tér 1. szám alatt álló épületének udvarán felállított sátorban vehetnek át a kollégáktól.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben számos megkeresés és felajánlás érkezett önkéntesmunkára Székesfehérvár Önkormányzatához olyan magánszemélyektől, akik a hivatal és egyéb hivatalos szervek munkáját szeretnék segíteni a járvány féken tartása érdekében.

Dr. Cser-Palkovics András hivatalos Facebook-oldalán intézett felhívása óta több mint százan jelentkeztek már, hogy készek az idősek, illetve a segítségre szoruló székesfehérváriak szolgálatába állni.

Az Önkormányzat továbbra is várja az onkentes@szekesfehervar.hu e-mail címen azon 18 éven felüli, teljesen egészséges és a vírusfertőzés által sem közvetlenül, sem közvetetten nem érintett személyek, valamint az egészségügyi végzettséggel vagy tapasztalattal rendelkezők jelentkezését, akik készek segíteni.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár