3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: a fehérvári kórházban hunyt el a 41 éves koronavírussal fertőzött férfi - 53. nap
Fehérvár Médiacentrum fotója
RTL Híradó
Koronavírus: a fehérvári kórházban hunyt el a 41 éves koronavírussal fertőzött férfi - 53. nap

Fejér megyében újabb 6 embernél mutatták ki a koronavírust, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban hunyt el a 41 éves koronavírussal fertőzött férfi, továbbra is csak alapos okkal lehet elhagyni a lakóhelyet, csaknem 2,8 millióan fertőződtek meg a vírussal szerte a világon - ezek voltak a szombat legfontosabb eseményei.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  2443 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg, egy 41 éves férfi kivétel mind idősek. Ezzel 262 főre emelkedett az elhunytak száma, 458-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 899 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Fejér megyében újabb 6 embernél mutatták ki a koronavírust, ezzel 246-ra nőtt a fertőzöttek száma Fejérben.

A legtöbb Covid-19-pozitív esetet eddig Budapesten azonosították (összesen 1247 fertőzött, 100 ezer lakosból átlagosan 71 koronavírusos). A megyék közül Pesten van a legtöbb beazonosított eset (összesen 339 fertőzött, 100 ezer lakosból átlagosan 27 koronavírusos), az esetek számát tekintve Fejér a második (összesen 246 fertőzött, 100 ezer lakosából átlagosan 59 koronavírusos).

Korábban megjelent cikkünkből kiderül: Fejérben a legtöbb fertőzött nem a megyeszékhelyen van, Fehérváron kevesebb mint száz koronavírusos lehet.

 

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban hunyt el a 41 éves koronavírussal fertőzött férfi

Az RTL Klub Híradójának a tatabányai kórház főigazgatója erősítette meg, hogy koronavírus-fertőzésben halt meg intézményük egyik dolgozója, a beteghordó mindössze 41 éves volt.

A férfit a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban intenzív osztályán ápolták, lélegeztető gépen volt. Az egészségügyben dolgozók közül ő az első ismert áldozat. A tatabányai kórházban összesen 21 dolgozó fertőződött meg.

A televízió úgy tudja, hogy az elhunyt 41 éves férfinak két gyereke van és a felesége is a tatabányai kórházban dolgozik.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szombati tájékoztatóján azt közölte: a 41 éves férfi baktérium okozta vérmérgezésben szenvedett, amit egy bélgyulladásra vezettek vissza. 

 

Továbbra is csak alapos okkal lehet elhagyni a lakóhelyet

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta: a kormány korábbi döntése értelmében május 3-ig maradnak érvényben a kijárási korlátozások. Az új szabályokról a kormány rendeletben fog dönteni, addig azonban a jelenlegi szabályoknak megfelelően csak alapos indokkal hagyhatjuk el otthonunkat. Az élet újraindítása, a korlátozó intézkedések feloldása csak fokozatosan, szigorú menetrend szerint lehetséges majd.

Székesfehérvár Önkormányzata is szigorúbb szabályokat határozott meg erre a hétvégére:

 

Sportmajális a fehérvári otthonokba költözik

 

 

Csaknem 2,8 millióan fertőződtek meg a vírussal szerte a világon

Világszerte 2 790 986-an fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálesetek száma 195 920, a gyógyultaké pedig 781 382 a baltimore-i Johns Hopkins egyetem szombat reggeli összesítése szerint.

A legtöbb halálos áldozata a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 megbetegedésnek az Egyesült Államokban van, ahol 890 524 volt az igazolt fertőzöttek, 50 017 a halottak és 96 677 a gyógyultak száma.

A szombaton ismertetett legújabb statisztika szerint Nagy-Britanniában meghaladta a húszezret az új koronavírus okozta járvány halálos áldozatainak száma.

 

Az adócsökkentések segítik a munkahelyek védelmét és a gazdaság újraindítását

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az operatív törzs szombati téjékoztatóján, hogy az adócsökkentési intézkedések közül kiemelte: a kisadózó vállalkozások tételes adójából (kata) 26 tevékenységi körben dolgozók kaptak négyhavi mentességet. Ez, a június 30-ig tartó négyhavi adómentesség, 26 milliárd forintot hagy a kisvállalkozóknál.

Hozzátette: a kedvezményt az adóhatóság automatikusan, kérelem nélkül biztosítja, a héten több mint 151 katás vállalkozónak törölték ezt a négyhavi adókötelezettséget. A katások az adómentesség ideje alatt is ugyanazokra az ellátásokra jogosultak, mint korábban, és ezt az időszakot is figyelembe veszik a nyugdíj beszámításakor - hangsúlyozta Izer Norbert.

Több tízezer nehéz helyzetbe került vállalkozónak alig kell közterheket fizetnie a bérek után. A turizmusban, a vendéglátóiparban és a mezőgazdaságban igénybe vehető négyhavi adókönnyítés 66 milliárd forintot hagy a munkavállalóknál és a munkáltatóknál.

A Pénzügyminisztérium számításai szerint 220 ezer munkavállaló érintett az adókönnyítésben, akik bére után csak a személyi jövedelemadót (szja) és egy 7710 forintos maximális összegű egészségbiztosítási járulékot kell levonni - emelte ki. Példával érzékeltetve azt mondta: egy szakképzett munkás minimálbére esetén havi 71 ezer forintról mond le a központi költségvetés a foglalkoztató és a munkavállaló javára.

Izer Norbert teljes tájékoztatója:

 

Újabb egészségügyi szállítmány érkezett Kínából

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt írta, egy szállítógép 2 millió 600 ezer maszkot, 10 ezer komplett védőruhát és 21 lélegeztető gépet hozott Budapestre: "Hosszú távú védekezésre kell készülnünk, ezért biztosra kell mennünk az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök tekintetében" - hangsúlyozta.

 

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek