3 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András az Alba Aréna multifunkcionális csarnokról - Videó a cikkben!
·Hírekberuházás·Utolsó frissítés: undefined
Cser-Palkovics András az Alba Aréna multifunkcionális csarnokról - Videó a cikkben!
·Hírekberuházás·Utolsó frissítés: undefined

Döntött a kormány: megkezdődhet a multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok beruházásának előkészítése. A hírt Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője jelentette be közösségi oldalán. Cser-Palkovics András polgármester a Fehérvár Televízió élő adásában jelentkezett be, ahol többek között az Alba Aréna megvalósulásának menetéről is tájékoztatta a lakosságot.

A Modern Városok Program részeként született meg egy multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok megvalósításának ötlete, amely a jégkorong-sport otthona lehetne Székesfehérváron, miközben számos nagyrendezvény, szakmai kiállítás és koncert helyszíneként egész évben szolgálná a fehérváriakat.

A beruházáshoz kiválasztott – és immár rendelkezésre álló – terület közel van az autópályához, biztosítva a más városokból érkezők számára is a jó megközelíthetőséget. A területvásárláshoz és a tervezési költségekhez a kormány 500 millió forintos támogatást biztosított.

A multicsarnok tervei elkészültek és több fórumon is bemutatták őket. A szép, modern épületegyüttes a környező infrastruktúrával azonban eddig nem tudott megvalósulni, mert az építőiparban olyan mértékű áremelkedés következett be időközben, ami miatt az eredetileg a beruházásra szánt források már nem lettek volna elegendőek.

Most viszont új fejezetet nyit az Alba Aréna megvalósításában Magyarország Kormányának május 18-i döntése: a gazdaságvédelmi akcióterv részeként folytatódhat az előkészítés. Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője Facebook-oldalán számolt be a kormányhatározat miniszterelnöki aláírásáról.

"A 6000 fő befogadására alkalmas létesítményre kiírják a közbeszerzési eljárást, amely azt jelent, hogy még az idén le tudjuk bonyolítani és 2021 első negyedévében pedig maga a beruházás és a kivitelezés is el tud indulni. Ezalatt sok ezer embernek fog ez a fejlesztés munkát adni, sokak munkahelyét tudjuk ezzel megmenteni"  – hangsúlyozta Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere az Alba Aréna megvalósulásának részleteiről a Fehérvár Televízióban beszélt részletesen:

Borítókép: Fehérvár TV
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek