Partly cloudy25 °C
2020. augusztus 6. csütörtök Berta
Menü

Július 1-én még ingyenesen parkolhatunk Székesfehérváron

Szerdán még ingyenes a parkolás városunkban, az automaták sem működnek a fizetős övezetekben. Parkolási díjat július 2-án nyolc órától kell fizetni - mindezt Fenyves Balázstól, a Városgondnokság parkolási csoportvezetőjétől tudtuk meg.

Bizonytalanságot okozott az a jogszabály, ami visszaállítja a fizetős parkolást. A Magyar Közlönyben megjelent szöveg szerint 2020. július 1-ig nem kell várakozási díjat fizetni. Ez jelenthet aznapi 0 órát és 24 órát is. 

Vannak olyan önkormányzatok, ahol már szerdán újra fizetős a parkolás és olyan is, ahol csak július 2-án, csütörtökön lép életbe a jogszabály. Székesfehérvár az utóbbiak közé tartozik.

A kormány április 6-tól törölte el a fizetős parkolást a magyarországi közterületeken. Az intézkedéssel azokat támogatta, akik a járvány alatt a tömegközlekedés helyett - saját biztonságuk érdekében - autójukkal akartak utazni.

Fehérváron július 2-től kell parkolási díjat fizetni (Fotó: Pápai Barna)
Fehérváron július 2-től kell parkolási díjat fizetni (Fotó: Pápai Barna)
Megnövekedett a forgalom a Székesfehérvár Városgondnoksága ügyfélszolgálatán. A zökkenőmentes ügyintézés érdekében meghosszabbították a nyitvatartási rendet. Csütörtökön 8-18 óráig, pénteken 8-16 óráig várják az ügyfeleket a Szent Vendel utcában.

Sokan váltják ki az NFC kártyákat városunkban.

A kedvezménnyel az első órában ingyenesen parkolhatnak az autósok a legtöbbek által használt kettes, sárga színnel jelzett övezetben.

Az új kártyának 3175 Ft az egyszeri díja, de minimum 10 000 forintos feltöltés esetén díjmentesen kapják meg az ügyfelek. Akik rendelkeznek Ősfehérvár kártyával, feltöltésenként 10% jóváírást kapnak.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár