Partly cloudy15 °C
2021. március 4. csütörtök Kázmér
Menü
Házhozszállítás

6,4 millió forintot csalt ki 107 sértettől interneten keresztül egy Fejér megyei férfi

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2018. január 28. és 2020. február 17. között különböző internetes oldalakon hirdetéseket adott fel, illetve hirdetésekre jelentkezett, azért, hogy a jelentkezőktől, illetve a hirdetőktől pénzt csaljon ki.

A vádirat szerint a vádlott különböző műszaki cikkek és pénzérmék eladását hirdette, illetve hirdetésekre jelentkezett azzal, hogy a keresett termékkel rendelkezik, azt eladná, valamint nyáron balatoni szállásokat adna ki.

A vádlottnak esze ágában sem volt a termékek elküldeni, valamint a szállásokat kiadni, a férfi egyedül az átejtettek pénzét akarta megszerezni. A csaló jövedelemmel ugyan rendelkezett, azonban a játékszenvedélye miatt további pénzösszegekre volt szüksége.

A férfi a hirdetésre jelentkezőknek azt ígérte, hogy a terméket előlegének kifizetését, illetve a vételár teljesítését követően feladja a postán, valamint kiadja nekik a balatoni szállást.

Egy másik személy neve alatt létrehozott egy közösségi profilt, majd a tőle rendelő sértetteknek elektronikus levelezés során továbbította a személyijéről készült, általa korábban megszerzett fényképeket.

A vádlott összesen 107 sértett ellen követte el a cselekményét oly módon, hogy a saját nevére nyitott bankszámlára történt utalásokat követően az ígért terméket nem küldte meg, a szállást nem adta ki, majd nem egyszerűséggel felszívódott - ezzel mintegy 6,4 millió forintot csalt ki, amelyet megélhetésére és játékszenvedélyére fordított.

Az ügyészség a vádiratában a büntetett előéletű terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint az elcsalt pénz visszafizetését indítványozta.

(Forrás: Fejér Megyei Főügyészség)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár