3 évnél régebbi cikk

Rakjuk el a telefont!
·Életmódvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pexels
Rakjuk el a telefont!
·Életmódvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined

Csodálkozunk, hogy a mai gyerekek órákat töltenek a képernyő előtt, de az már kevésbé tűnik fel, hogy az okos telefon szinte a kezünkhöz nőtt!

Még le sem főtt a reggeli kávé, már gyorsan végigfutjuk a híreket, aztán átpörgetjük a Facebook-hírfolyamot.

Nehogy véletlen lemaradjunk arról, hogy az általános iskolai osztálytársunk, akit bő húsz éve nem láttunk, előző este milyen csodás naplementét fotózott.

Aztán a telefon reggeli, sőt utazás közben is a kezünkben ragad, mert a harminckettedik macskás videó vagy ismeretlenek online veszekedése valamelyik csoportban sokkal érdekesebb, mint az ébredező város zsizsegése.

A telefonunk a munkában sem pihen.

Egyet pittyen, és a legnagyobb hajtásban is lopva pillantunk a kijelzőre.

Hogy új e-mail érkezett, vagy a képünk alá kommenteltek, esetleg valamelyik chatcsoportban indultak be a többiek a témára, az már részletkérdés. Folyamatos készenlétben vagyunk. Próbáljuk feldolgozni, szelektálni, raktározni a bennünket érő információcunamit.Vagy sikerül, vagy nem. Sokszor az utóbbi.

Aztán csodálkozunk, miért vagyunk estére kimerültek.

Egész nap csak nyomkodjuk a telefont. És csöpög rólunk a víz, ha nem találjuk a töltőt vagy ha lenémítjuk a messengert két órára.

Pedig az agyunknak szüksége lenne a belassulásra. Egy jó könyvre, egy lazító fürdőre, az összebújásra, a barátokkal való koccintásra…

Rakjuk el a telefont!

Némítsuk le, rakjuk jó messzire, és fedezzük fel újra, mennyire izgalmas az offline világ!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek