Fair8 °C
2021. február 28. vasárnap Elemér
Menü

Szeptemberben többen fertőződtek meg Fejérben koronavírussal, mint márciustól augusztus végéig összesen

Rekordütemben nő a fertőzöttek száma Fejérben: az elmúlt 24 órában az eddigi legmagasabb, 64 volt a napi újonnan rögzített esetek száma.

Mára 951 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 20 450 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, közülük 64-et Fejérben azonosítottak. Ezzel 1009-re nőtt a Fejér megyében a járvány kezdete óta összesen azonosított koronavírusos fertőzöttek száma. Megyénk a főváros és Pest megye után elsőként lépte át az ezret a megyék közül.

A fertőzés terjedésének üteme rendkívüli módon felgyorsult Fejér megyében: március 31-től szeptember 1-ig 432 fertőzöttet azonosítottak, ezzel szemben szeptember 1-től mostanáig további 577-et.

Az elmúlt 24 órában országszerte nyolcan hunytak el a koronavírussal összefüggésben, közülük a legfiatalabb 48, a legidősebb 69 éves volt.

Így az elhunytak száma 702 főre emelkedett, 4644-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 15 104 fő. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 56%-a, a gyógyultak 40%-a budapesti. 558 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 35-en vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Intenzíven terjednek Európában a koronavírus új variánsai
  Intenzíven terjednek Európában a koronavírus új variánsai
 • Külön díjazás a hétvégén is oltó hátziorvosoknak
  Külön díjazás a hétvégén is oltó hátziorvosoknak
 • Meredeken emelkedik a fertőzöttek száma
  Meredeken emelkedik a fertőzöttek száma
 • Üres ampullákkal oltottak az ápolók Brazíliában
  Üres ampullákkal oltottak az ápolók Brazíliában