Light rain20 °C
2021. május 12. szerda Pongrác
Menü
Házhozszállítás

Tűzifát Okosan: bemutatjuk a NÉBIH tűzifavásárlós oldalát

Tűzifát Okosan: bemutatjuk a NÉBIH tűzifavásárlós oldalát
A NÉBIH kifehéríti a tűzifa kereskedelmet (Fotó: freepik.com)

A digitális világ adta lehetőségek egyre inkább belopóznak a mindennapokba. Ahogy szépen lassan használt autót is már szinte csak a neten keresgélünk, úgy lesz mindennapos a hó eleji nagybevásárlás intézése is a számítógép mellől. Így ha már mindent online szerzünk be, akkor miért maradna ki a tűzifa a buliból?

Az apróhirdetési online portálok térhódításáról nem csak a Vörösmarty Kockában, de itt a Kocka blogban is esett már szó. Nem kicsit forgatta fel a hirdetési piacot az internet adta modern és gyors lehetőségek tárháza. Hatása elementáris erővel rendezte át a piacot. Hirdetési újságok szűntek meg, új platformok jelentek meg, nem utolsó sorban pedig maga az adok-veszek rendszer éledt újjá.

Ezt a lehetőséget kívánja most kihasználni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) azzal az érdekes, de nagyon is előre mutató példával, hogy a tűzifakereskedelmi-piacot vezeti be az online piactérbe. 

Természetesen tűzifát eddig is lehetett hirdetni és venni is szinte bármely nagyobb online hirdetési portálon (Jófogás, Vatera), sőt, az utóbbi évek újdonsült szereplője a facebookos Marketplace is sorban áll a piaci szereplők közt, hogy kivehesse részét a hirdetési szektorból. 

Azonban a NÉBIH a Tűzifát Okosan oldal elindításával azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a tűzifa kereskedelmet kifehérítse.

Az utóbbi években nem volt ritka az illegális forrásból származó tűzifa kereskedelem, mely nem csak a vevőket károsította meg, de károsan hatott az egész piacra is. Az illegális fakereskedelem elleni küzdelem csak az egyik cél. A NÉBIH az oldal elindításával a jogszerűen működő erdőgazdálkodókat és faanyag-kereskedőket szeretné támogatni, továbbá az oldal a potenciális vevők tájékozódását is segíti majd.

A hirdetési portál használata ingyenes, azonban ügyfélkapus regisztrációhoz, azonosításhoz kötött. Ez abból a szempontból érdekes és főleg hasznos, hogy segítségével az illegális fakitermelésből élő csalókat a rendszer kizárja a használatból. Ennek köszönhetően csak a beazonosított, a faanyagterméklánc-felügyeleti (EUTR) nyilvántartásban szereplő erdőgazdálkodók használhatják a hirdetési portált. 

A potenciális vevők az oldalon böngészve könnyen megkereshetik a lakóhelyükhöz legközelebbi kereskedőket, így talán a szállítást is egyszerűbbé téve. Másrészt viszont a portál használatával lehetővé válik a különböző feldolgozási formában és kiszerelésben értékesített tűzifatermékek árainak összehasonlítása is.

A Tűzifát Okosan portál használatának egyik, ha nem a legnagyobb előnye, hogy lehetővé teszi a vásárlók és a tisztességes termelők, kereskedők egymásra találását. 

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Intelligens zebra épül a fehérvári kórház előtt és a Hosszúsétatéren
  Intelligens zebra épül a fehérvári kórház előtt és a Hosszúsétatéren
 • Köszönet az egészségügyi dolgozóknak - a Szabad Színház is csatlakozott
  Köszönet az egészségügyi dolgozóknak - a Szabad Színház is csatlakozott
 • A Duna felső szakaszán folytatódik a szúnyoggyérítés
  A Duna felső szakaszán folytatódik a szúnyoggyérítés
 • Tovább nőttek a lánctartozások az építőiparban
  Tovább nőttek a lánctartozások az építőiparban
 • Újabb versenyképesség-növelő programot indít a kormány
  Újabb versenyképesség-növelő programot indít a kormány
 • A járvány még nem ért véget - óvatosságra intenek!
  A járvány még nem ért véget - óvatosságra intenek!
 • Drágább lesz a gázolaj
  Drágább lesz a gázolaj
 • Nem nőhetnek a havi törlesztőrészletek a hitelmoratórium után
  Nem nőhetnek a havi törlesztőrészletek a hitelmoratórium után
 • Óriási segítséget kaphatnak a civilek
  Óriási segítséget kaphatnak a civilek