3 évnél régebbi cikk

Elindult a Vakcinainfó, már lehet regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra
Elindult a Vakcinainfó, már lehet regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra

Hétfő este elindult a Vakcinainfó. Ezen a kormányzati honlapon keresztül lehet regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra. A tömeges oltás 2021-ben kezdődhet el Magyarországon.

Orbán Viktor keddre ígérte, de már hétfő este elindult a Vakcinainfó. A kormányzati honlapon néhány adat (név, lakcím, életkor, e-mail cím, telefonszám, TAJ-szám) megadásával lehet előzetesen jelentkezni a várhatóan jövőre érkező koronavírus elleni védőoltásra. Arra egyelőre nem kérdeznek rá, hogy a jelentkező korábban átesett-e már a fertőzésen.

Az oldalon hangsúlyozzák, hogy az oltást nem a jelentkezés sorrendjében kapják meg az emberek, hanem a veszélyeztetettség mértéke alapján történik meg a besorolás. Úgy fogalmaznak, hogy "elsőbbséget fognak élvezni az egészségügyi dolgozók és az idősebb honfitársaink."

A Vakcinainfóról kiderül, hogy "Magyarország már eddig is 17,5 millió adag oltóanyagot kötött le több tíz milliárd forint értékben. A lekötött oltóanyagok között találunk oxfordi és amerikai vakcinákat is, a kormány emellett izraeli, kínai és orosz fejlesztőkkel is tárgyal." Az oltások menetéről azt írják, hogy "a koronavírus elleni vakcina felhasználása a lakosság tömeges oltására várhatóan 2021-ben kezdődhet. A védőoltás Magyarországon önkéntes és ingyenes lesz."

Borítókép: vakcinainfo.gov.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek