Partly cloudy32 °C
2021. június 21. hétfő Alajos
Menü
Házhozszállítás

Ketyeg a határidő: február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

Székesfehérváron három egyetemen – a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, a Kodolányi János Egyetemen és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán – várják a fiatalokat. Ugyancsak 15-ig lehet jelentkezni a Magyarországon egyedülálló iparvállalati műszaki menedzser, illetve szakközgazdász mesterképzésre, melyet a BCE Székesfehérvári Campusa és a ÓE AMK közösen indít.

A továbbtanulni szándékozó diákoknak még egy hetük van arra, hogy eldöntsék, miként alapozzák meg a jövőjüket a felsőoktatásban. Február 15-én, azaz jövő hétfőn éjfélkor jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló osztatlan alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre. Jelentkezni kizárólag az E-felvételin keresztül lehet.

Székesfehérváron három egyetem közül választhatnak a fiatalok:

 • A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa 2016 óta van jelen a városban és 300 hallgatója van.
 • A Kodolányi János Egyetem az ország első magánfőiskolájaként 1992-ben indult Fehérváron, jelenleg 3 képzési helyen 3000 hallgatót oktat.
 • Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara pedig - a jogelődjének köszönhetően - 50 éve van jelen Fehérváron, és 844 hallgató vesz részt a képzésein.

A Felsőoktatási online roadshow című kisfilmmel népszerűsítik a három egyetemet már itt tanuló hallgatók közreműködésével:

Ugyancsak február 15-én jár le a jelentkezési határidő a hazai felsőoktatási palettán egyedülálló iparvállalati műszaki menedzser és szakközgazdász mesterképzésre, amely a BCE Székesfehérvári Campusa és a ÓE AMK összefogásával indul. Az iparvállalati környezetre szabott, négy féléves, levelező kurzus kimondottan a gyakorló, már dolgozó szakembereknek szól.

Olyan programot ajánl bármely ipari vállalatból érkező középvezetők részére, akik vezetővé szeretnének válni szakterületükön, vagy már meglévő vezetői pozíciójuk szakmai kompetenciáit szeretnék továbbfejleszteni. Jelentkezni nem a hagyományos E-felvételin keresztül, hanem sokkal egyszerűbben, egy online felületen lehet jövő hétfőig.

(Forrás: ÖKK)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Újabb milliárdokat kapnak a kistelepülések
  Újabb milliárdokat kapnak a kistelepülések
 • Vizet oszt az utasoknak a MÁV-Start a nagyobb vasútállomásokon
  Vizet oszt az utasoknak a MÁV-Start a nagyobb vasútállomásokon
 • Új szakaszába lép az oltási program Szlovéniában
  Új szakaszába lép az oltási program Szlovéniában
 • Szabadabb lesz az átjárás a magyar-szerb határon
  Szabadabb lesz az átjárás a magyar-szerb határon
 • Szabad az út Horvátországba
  Szabad az út Horvátországba
 • Folytatódik a településfásítási program
  Folytatódik a településfásítási program
 • Jól fizet a diákmunka idén nyáron
  Jól fizet a diákmunka idén nyáron
 • Újabb milliárdokra pályázhatnak a vállalkozások
  Újabb milliárdokra pályázhatnak a vállalkozások

Eseménynaptár