3 évnél régebbi cikk

Március 22-től rendkívüli szünetet rendelnek el a városi fenntartású bölcsődékben Székesfehérváron
Március 22-től rendkívüli szünetet rendelnek el a városi fenntartású bölcsődékben Székesfehérváron

A járványhelyzet súlyosbodása miatt az önkormányzat hétfőtől április 7-ig rendkívüli szünetet rendel el a városi fenntartású bölcsődékben - írta közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester.

Cser-Palkovics András a közösségi oldalán kifejtette, hogy a járványhelyzet súlyosbodása miatt, az intézmények működőképességének fenntartása és a bölcsődékben dolgozók egészségének védelme érdekében az önkormányzat hétfőtől április 7-ig rendkívüli szünetet rendel el a városi fenntartású bölcsődékben.

"Természetesen ügyeletet minden intézményben biztosítunk, de határozottan azt kérjük, hogy csak az vigye be a gyermekét, aki a felügyeletet máshogy nem tudja megoldani."- írta bejegyzésében a polgármester, aki posztjában kitért a védőoltás fontosságára is.

"A védőoltás annál is inkább fontos, mert a vírusfertőzés esetén jelentősen csökkenti a kockázatokat. Példa erre a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Feketehegy-Szárazréti Idősek Otthona, ahol a sajnálatosan tapasztalt megbetegedések esetében mind a beoltott dolgozók, mind a védőoltást megkapott idősek, szerencsére tünetmentesek vagy enyhe tüneteik vannak." - olvasható a lakossági tájékoztatóban.

Cser-Palkovics András kitért arra is, hogy a támogatásokkal eddig összesen 667 munkahely megmentéséhez nyújtottak segítséget. Ezen kívül kedvezményes vásárlást tesz lehetővé az új városkártya-hálózat, amely a város mobil applikációja, a Székesfehérvár App segítségével indul el tavasszal. A járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került kereskedelmi és szolgáltató szektor újraindítását célozza azzal, hogy ösztönzi a lakosságot a helyi termékek vásárlására és a helyi szolgáltatások igénybevételére.

Borítókép: Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek