3 évnél régebbi cikk

Müller Cecília: a fehérvári kórházban 444 koronavírusos beteget ápolnak
Müller Cecília: a fehérvári kórházban 444 koronavírusos beteget ápolnak

A legtöbb beteget a SOTE klinikáin ápolják, de rengeteg a koronavírusos az ország keleti megyéiben is. Az operatív törzs tájékoztatása alapján a Dunántúlon a székesfehérvári kórházban kezelik a legtöbb fertőzöttet.

Először közölt a kórházakban ápolt koronavírusos betegekről adatokat az operatív törzs. Müller Cecília a hétfői online sajtótájékoztatón elmondta, hogy a legtöbb fertőzöttet a Semmelweis Egyetem klinikáin ápolják: az intézmény kórtermeiben összesen 625 embert kezelnek a világjárvánnyal összefüggésben. A budapesti intézmény után sorrendben a Debreceni Egyetem kórháza következik 542 koronavírusos beteggel, majd 537 beteggel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházak, 510 fertőzöttel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház, míg a budapesti Honvédkórház 450 fővel áll a listán.

A sorban hatodikként emelte ki a tiszti főorvos a Fejér Megyei Szent György Kórházat, ahol jelenleg 444 koronavírusos beteget ápolnak.

A győri Petz Aladár Kórházban 343 covidos fekszik, az ország összes többi intézményében 300 alatti a koronavírusos betegek száma.

Dr. Bucsi László, a fehérvári kórház főigazgatója  néhány napja egy facebookos interjúban jelentette be, hogy az intézményben napokon belül további kapacitásbővítésre lehet szükség, ha továbbra is ilyen ütemben érkeznek a koronavírusos betegek:

Borítókép: YouTube/M1 - Híradó
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek