Clear sky18 °C
2021. május 9. vasárnap Gergely
Menü
Házhozszállítás

Még van időpont a fehérvári kórházban koronavírus elleni oltásra, bárki jelentkezhet, aki regisztrált

Még van időpont a fehérvári kórházban koronavírus elleni oltásra, bárki jelentkezhet, aki regisztrált
Még lehet jelentkezni a koronavírus elleni oltásra Székesfehérváron (Fotó: eeszt.gov.hu)

Kedden reggel még több mint 2000 időpont volt nyitva a Fejér Megyei Szent György Kórházban Sinopharm-vakcinával történő oltásra.

Péntek óta lehet időpontot foglalni Sinopharm-vakcinával történő oltásra: azok, akik regisztráltak, most kortól függetlenül bármely, a számukra megfelelő kórházi oltópontra - Fejér megyében a székesfehérvári és a dunaújvárosi kórházba - tudnak időpontot foglalni. Jelenleg (2021.04.27. 8:07) a Fejér Megyei Szent György Kórház oltópontjaira április 28-án, csütörtökön estig vannak nyitva szabad helyek, összesen 2123.

Mint korábban írtuk, Bucsi László, a fehérvári kórház főigazgatója a Fehérvár Televíziónak elmondta, az intézmény szombaton 7100 Sinopharm-vakcinát kapott, ezeket oltják el a napokban.

Az oltásra időpontot foglalni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálján ide kattintva lehet! Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van. A regisztrációt ide kattintva lehet ellenőrizni, regisztrálni pedig itt lehet!

Bucsi László ugyanakkor azt is kiemelte, kevesen regisztráltak a tömeges oltásra Székesfehérváron, pedig a jelenlegi helyzet egyetlen megoldása az oltás. Elmondta:

 • Fejér a legfertőzöttebb megye a Dunántúlon, az országban pedig csak Borsod-Abaúj-Zemplénben rosszabb a helyzet.
 • A fehérvári kórházban 125 intenzív ágyat jelöltek ki a koronavírusos betegek ellátására. Két és fél héttel ezelőtt majdnem ez is kevésnek bizonyult, mert már csak kettő maradt szabadon.
 • A kórház korábban két hűtőkonténert bérelt, mert már nem fértek el a holttestek az intézményben. Annyian haltak meg azonban, hogy két héttel ezelőtt ezek is megteltek. "Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, hogy három műszakban dolgozzanak"
 • Fehérváron a lélegezetőgépre kapcsolt betegek 84 százaléka meghal, de vannak olyan intézmények is az országban, ahol ez az arány a 90-95 százalékot is eléri.
 • A kórház vezetője szerint láthatóan egyre súlyosabbak a járvány hullámai, úgy fogalmazott, hogy "a negyedik elviszi a fél országot", ha lesz. 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Május 15-ig küldhetjük be a különleges fotókat és rajzokat a Balaton időjárásáról
  Május 15-ig küldhetjük be a különleges fotókat és rajzokat a Balaton időjárásáról
 • Kinyitottak a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei
  Kinyitottak a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei
 • Elindult az emlőszűrés Székesfehérváron
  Elindult az emlőszűrés Székesfehérváron
 • Orbán: mindenki örömmel fogadta az Egészségügyi Világszervezet döntését a Sinopharm vakcináról
  Orbán: mindenki örömmel fogadta az Egészségügyi Világszervezet döntését a Sinopharm vakcináról