2 évnél régebbi cikk

Hatalmas tömeg gyűlt össze a fehérvári kórháznál Pfizer-vakcináért
·Hírekoltás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szabó Miklós Bence
Hatalmas tömeg gyűlt össze a fehérvári kórháznál Pfizer-vakcináért
·Hírekoltás·Utolsó frissítés: undefined

Pénteken késő délelőtt körülbelül 1000-1500 ember állt sorban a fehérvári kórháznál, hogy Pfizer-vakcinát kaphasson. A környéken óriási a forgalom, parkolóhelyet találni szinte lehetetlenség.

Pénteken reggel jelentették be, hogy rendkívüli oltási akció lesz, és ezen napon a Sinopharm és az AstraZeneca mellett az oltásra regisztráltak a Pfizer-vakcinájára is foglalhatnak időpontot a kórházi oltópontokra az Országos Oltási Munkacsoport döntése értelmében. 

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (eeszt.hu), ahol időpontot lehetett volna foglalni, valószínűleg a hatalmas érdeklődés következtében már reggel összeomlott, így sokan személyesen indultak a Fejér Megyei Szent György Kórházhoz, hogy Pfizer-vakcinával oltakozzanak.

Fehérvár Televízió helyszínen lévő tudósítója szerint pénteken a késő délelőtti órákra már 1000-1500 ember állt sorban a kórház előtt. A katonák és a kórházi dolgozók folyamatosan tájékoztatják a várakozókat, és osztják ki a regisztrációs lapokat. Az oltás 10 órakor kezdődött meg, információink szerint a Hunyadi utcai szakrendelő összes helyiségében oltanak. A tapasztaltak alapján folyamatosan halad sor, de így délelőtt nagyjából 1,5 óra volt a várakozási idő. A környéken azonban óriási a forgalom, parkolóhelyet találni szinte lehetetlenség.

Információink szerint a Fejér Megyei Szent György Kórházba 6000 adag Pfizer-vakcina érkezett meg pénteken reggel. Ezt a mennyiséget még a mai napon el kell oltani, így aki vállalja, és a beáll a sorba, amíg a vakcina el nem fogy, megkapja az oltást.

A közösségi médiában több helyen is fotókat, videókat posztoltak a helyzetről. Erre reagálva Cser-Palkovics András polgármester az alábbiakat tette közzé:

"Mivel nagyon sokan érdeklődnének a Pfizer-vakcina mai beadása iránt, az időpontfoglaló oldal pedig nem, vagy csak akadozva működik komoly sorok alakultak ki az oltópontoknál. Sajnos önkormányzatként nincs lehetőségünk befolyásolni az oltási program bármilyen elemét, de minden létező segítséget felajánlottunk a Kórháznak, valamint a sorban állók számára hamarosan vizet osztunk és mobilmosdókat állítunk fel a Városgondnokság segítségével. Reméljük, hogy a helyzet mielőbb megoldódik. Köszönöm az oltásra várók türelmét, és az oltópontokon dolgozók rendíthetetlen kitartását!"

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek