2 évnél régebbi cikk

Újabb 334 ezer Pfizer érkezik, ezzel ebből a vakcinából lesz a legtöbb Magyarországon
Újabb 334 ezer Pfizer érkezik, ezzel ebből a vakcinából lesz a legtöbb Magyarországon

Ma érkezik meg a 20. Pfizer-szállítmány Magyarországra. Ezzel összességében 2,8 milliót éri el az országba szállított vakcináik száma, amivel az országban pillanatnyilag a legtöbb oltóanyag a Pfizertől érkezett - mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer facebookos élő videójában elmondta, hogy a Pfizerrel kötött szerződés összesen 10,8 millió oltóanyagról szól. Ma a 20. Pfizer-szállítmány érkezik meg Magyarországra (334 ezer oltóanyag). Ezzel összességében már 2,8 milliót is eléri a Pfizer által szállított oltóanyagok száma.

Ezáltal ma az országban a legtöbb oltóanyag a Pfizertől érkezett.


Magyarországon fordul át először az oltóanyagok piaca keresleti piacból kínálati piacba, vagyis mi érjük el Európában először azt az állapotot, hogy van elég oltóanyag minden olyan ember beoltására, aki kéri."

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy a fiatalok oltásában is nagy szerepet szánnak a Pfizernek. A megfelelő készleteket arra tartalékolják, hogy a 16 és 18 év közöttieket be tudják oltani, és várják a tudományos álláspontokat a 16 évnél fiatalabban oltásának esetleges lehetőségéről. Ahogy a tudományos szakma dönt, úgy fognak cselekedni.

Vereckei Péter, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a cég vállalta, hogy felpörgeti szállításait az Európai Unióba, így a második negyedév során Magyarországra már 4,6 millió adag vakcina érkezhet:

májusban közel 1,3, júniusban pedig további 2,3 millió oltóanyag.

Majd hozzátette: folytatják a szállításokat a harmadik negyedévben is. Ez valóban lehetővé teszi, hogy a 16-18 éves korosztályt is beolthassák.

Borítókép: Facebook/Szijjártó Péter
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek