Clear sky26 °C
2021. június 16. szerda Jusztin
Menü
Házhozszállítás

Nyárra beújít a Mits Jazz Band

Nyárra beújít a Mits Jazz Band
A Mits Jazz Band akcióban (Fotó: aszmh.aszmh.hu)

Márciusban jól megírtuk, azaz pontosabban megírta a Fehérvár Magazin, hogy bizony már 10 éves a Mits Jazz Band. Azóta szinte semmit nem hallani róluk, ezért azt gondoltam kicsit utánajárok itt a dolgoknak. Sikerült is elkapnom Mits Marcit, akivel a nem túl távoli jövőről témázgattunk. Mint megtudtam a Mits Jazz Band a nyáron sem hagy alább a lendülettel, ugyanis egy új lemez van készülőben.

Mielőtt a Mits Jazz Band kerülne terítékre meg kell említenem valamit, amit még senki sem tud rólam. Gyerekkorom óta szeretem a jazz és a blues zenét. (Azta! Tényleg?) Mert ki ne szeretné a jó kis hangulatos 50-es 60-as évekbeli amerikai pubzenéket? Na ugye! Éppen ezért külön örültem, hogy nekem jutott ez a kicsit dzsesszes feladat. Bocs, hogy így elkalandoztam, vissza Marcihoz!

Mits Marci és a Jazz Band, azaz Potesz Balázs, Kovács Gergő és Horváth János, nemrég ünnepelte 10 éves jubileumát és hogy mindenkit megnyugtassak, a brigád azóta is együtt van. Pontosan 6 éve adták ki az uccsó lemezüket, a Second step-et, éppen ezért úgy gondolták, hogy itt az idő egyet váltani: "Mindenféleképpen szeretnénk készíteni egy új lemezt, mert úgy érzem, teljesen máshogy játsszuk el azokat a számokat amiket 6 éve felvettünk. Tényleg megérett a zenekar arra, hogy egy még komolyabb lemezt csináljunk a közeljövőben."

Nyárra beújít a Mits Jazz Band

Az első lemez, a Second Step (Fotó: teleelettel.hu)

Ezután a nyári koncertezésre terelődött köztünk a szó: Marci elmondta, hogy bár szeretnének koncertezni, de egyelőre az új lemez megírásán van a hangsúly. Majd hozzátette, igaz hogy az elmúlt években kevesebbet koncerteztek, de ha mégis fellépésre került a sor, akkor olyan energiák szabadultak fel, amelyek kevés zenekarban vannak jelen. Ilyen a jazz ereje. Na, és ha már új lemez, akkor úgy gondoltam belekérdezek, hiszen mindig is érdekelt, hogyan készül el egy új szám. "Ez úgy működik, hogy, bár szaxofonozok, leülök a zongorához és játszogatok, aztán teljesen véletlenül jönnek olyan ötletek, amelyek annyira megtetszenek, hogy azonnal feljátszom valahova. Lehet ez akár egy téma vagy egy harmóniaváz, de ezt gyorsan elmentem és akkor beindul egy olyan folyamat amire rá tudom építeni az egész számot." (Majdnem olyan mint a cikkírás.)

Az elkövetkezendő időszak tehát ahogy Marci elmondta, inkább egy alkotói fázis lesz, és egy komolyabb és művészileg sokkal kiforrottabb lemezt szeretnének letenni az asztalra. Majd ha az kész, akkor aztán mehet a koncertezés és nemcsak itthon, hanem akár külföldön is.

Aki még nem ismerné a Mits Jazz Band munkásságát, alább talál egy kis ízelítőt:

 

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Koronavírus: ismét tíz alá csökkent az elhunytak száma
  Koronavírus: ismét tíz alá csökkent az elhunytak száma
 • Ingyenes lesz a tömegközlekedés július második felében
  Ingyenes lesz a tömegközlekedés július második felében
 • Kézilabdapálya épül a Zentai úti iskola udvarán
  Kézilabdapálya épül a Zentai úti iskola udvarán
 • Leáll a termelés az Augi hazai gyáraiban
  Leáll a termelés az Augi hazai gyáraiban
 • Ingyenesen végez ellenanyagszint-vizsgálatot a Semmelweis Egyetem
  Ingyenesen végez ellenanyagszint-vizsgálatot a Semmelweis Egyetem
 • Busszal és vonattal is elérhetőbbé válik a Balaton
  Busszal és vonattal is elérhetőbbé válik a Balaton
 • Diákmunka - a fiatalok is úgy adóznak mint más munkavállalók
  Diákmunka - a fiatalok is úgy adóznak mint más munkavállalók
 • Már lehet jelentkezni a nyári diákmunka programra
  Már lehet jelentkezni a nyári diákmunka programra
 • Koronavírus - csökken a szennyvízben mért koncentráció
  Koronavírus - csökken a szennyvízben mért koncentráció