Partly cloudy23 °C
2020. június 4. csütörtök Bulcsú
Menü

Hogyan fogyok le tíz hét alatt? – Orsi naplója 9. rész

Két hónap, négy kiló súlyvesztés – a nyaralás pedig rohamosan közeledik! Vajon meglesz a kitűzött mínusz 5 kiló tíz hét alatt? Egy hét múlva kiderül.

Két hónapja született az  első bejegyzésem ebben a cikksorozatban. Lassan pedig a végére érek a kitűzött tízhetes időtartamnak. Május eleje óta négy kilótól sikerült megszabadulnom. Azt mondod, ez nem is olyan sok? Látványosnak tényleg nem olyan látványos... De vegyél csak szépen négy kiló krumplit és cipeld magaddal egész nap... a munkahelyedre, a boltba, az utcán, lépcsőn fel és le... hidd el, a nap végére óriási megkönnyebbülést érzel, ha leteheted! Láttam olyan fogyókúrás műsort, amiben súlyokkal kitömött egész alakos overallt adtak a túlsúlyos delikvensre, és abban kellett lépcsőznie, hogy érzékelhesse, mennyi fölösleget is cipel a testén. Mert az alattomosan felkúszó egyes kilókat nem feltétlenül érzékeljük, főleg, ha hosszú idő alatt hízunk meg... hozzászokunk, a részünkké válik, és megoldjuk annyival, hogy egy (kettő, három) mérettel nagyobb ruhákat veszünk a boltban... máris nem szorítanak annyira, és a kényelmetlenség megszűnik.

Valahogy így működik visszafelé is... szép lassan kezdenek kicsit lötyögni a ruhák... aztán milyen jó érzés, amikor már az egy számmal kisebbe is beleférek! Titokban megsúgom: már felpróbáltam a tavalyi fürdőruhámat, (illetve strandoltam is benne) és sokkal jobban érzem benne magam, mint egy évvel ezelőtt. (Ehhez azért hozzátartozik, hogy a fogyást ugye nem ennek a blognak az indításával kezdtem, hanem korábban. Úgyhogy 2016 nyarához képest majdnem tíz kilóval kevesebbet kellett belebújtatnom a bikinimbe.)

Mindezek örömére elhoztam nektek a kedvenc salátám receptjét, amit szinte minden alkalommal kicsit másként készítek.

Tonhalsaláta

Hozzávalók: 80 gramm tonhal (konzerv), rukkola, vagy más zöldsaláta ízlés szerinti mennyiségben, 80-100 gramm koktélparadicsom, 100 gramm mozzarella, oregano, bazsalikom

Elkészítése: A tonhalat villával összetöröm, a koktélparadicsomokat félbevágom, a mozzarellát fölszeletelem. Lehet persze más típusú paradicsomot is használni. Ha gazdagítani szeretném, retekkel, uborkával, kaliforniai paprikával, főtt tojással, esetleg egy kis csemegekukoricával, kesudiószemekkel is feldobom. De a legegyszerűbb összeállításban is fantasztikus ez a saláta. Olívaolajjal meglocsolva is mennyei, de én nem igazán szeretem az olajos önteteket. Inkább egy kis frissen facsart citromlével szoktam megöntözni a kész kompozíciót, és ideális esetben egy-két órát állni hagyom fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek. Ettől a vacsorától legalább annyira izgalomba jönnek az ízlelőbimbóim, mint a csokitól!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Trianon 100 Székesfehérváron – egész napos emlékező programsorozattal készül a város június 4-én
  Trianon 100 Székesfehérváron – egész napos emlékező programsorozattal készül a város június 4-én
 • Azonnali beavatkozás szükséges a Balatoni úton
  Azonnali beavatkozás szükséges a Balatoni úton
 • Az idősek és az árusok kérésére mától változik a rend a Városi Piacon
  Az idősek és az árusok kérésére mától változik a rend a Városi Piacon
 • Trianon különkiadás a Vörösmarty Színházban Trianon 100. évfordulóján
  Trianon különkiadás a Vörösmarty Színházban Trianon 100. évfordulóján
 • Június végéig lehet pályázni a Lánczos-Szekfű ösztöndíjra
  Június végéig lehet pályázni a Lánczos-Szekfű ösztöndíjra
 • Újra a megszokott rendben tart nyitva a parkolási ügyfélszolgálat
  Újra a megszokott rendben tart nyitva a parkolási ügyfélszolgálat
 • Trianon 100 – online történeti előadás a Fehérvár Televízióban június 4-én
  Trianon 100 – online történeti előadás a Fehérvár Televízióban június 4-én
 • HÍRADÓ 1-kor 2020. június 3.
  HÍRADÓ 1-kor 2020. június 3.
 • Azonnali beavatkozásra van szükség a Balatoni úti felüljárón
  Azonnali beavatkozásra van szükség a Balatoni úti felüljárón