Clear sky31 °C
2019. augusztus 20. kedd István
Menü

Fehérvári programok a hétvégére: EFOTT, amerikaifoci-döntő és királyi óriásbábok

Fehérvári programok a hétvégére: EFOTT, amerikaifoci-döntő és királyi óriásbábok
Habparty az EFOTT-on (Fotó: Horváth Reni)

Kicsit ugyan hűvösebb lesz, de ez talán még jobb lehetőség arra, hogy minél nagyobb számban jelenjünk meg a különböző szabadtéri eseményeken a hétvégén. Mert azokból aztán lesz dögivel, csak bírjuk fejben tartani, hogy mikor hova érdemes menni: EFOTT Velencén, Enthroners-meccs a First Fielden, Vidi-meccs Felcsúton és kezdődik a vizes vébé is.

Fesztivál: EFOTT
Mikor?: Július 11-17., kedd-hétfő
Hol?: Velence

Kedden kezdődött, hétfő hajnalig tart az idei EFOTT, de a java még hátravan. A hétvégén jönnek a legnagyobb külföldi sztárok: pénteken Sean Paul, szombaton Hurts, vasárnap Tinieh Tempah, és rajtuk kívül a magyar fesztiválzenekarok legnépszerűbbjei (Wellhello, Halott Pénz, Tankcsapda, Vad Fruttik, Majka & Curtis stb.). Ha még ez sem elég, ott van a Velencei-tó, ahol bármikor lehet egy jót úszni. Ezen felül habparty, sporthelyszínek és szabadon leszólítható (aka csajozás/pasizás) idegenek tömkelege vár mindenkit még pár napig.

Amerikaifoci: Fehérvár Enthroners-Budapest Eagles
Mikor?: Július 15., szombat 15:00
Hol?: First Field

A szezonban kétszer már sikerült legyőzni az Eaglest, de ez a meccs mindegyiknél fontosabb lesz. Ha nyer a Fehérvár Enthroners, a következő szezont már a legmagasabb osztályban kezdheti meg. A cél tehát egyértelmű és ehhez jó sok nézőre és remek hangulatra lesz szükség szombat délután a Takarodó úti stadionban. A szervezők mindenesetre kitesznek magukért és egy igazi családi délutánt és új showelemeket ígérnek. Kár, hogy a végő győzelmet nem lehet előre borítékolni. Go Enthroners!

Királyi Napok: Óriásbábok a városban
Mikor?: Július 15., szombat 18:00
Hol?: Vörösmarty Színház előtt

Bár még majdnem egy hónap van a Királyi Napok kezdetéig, szombatonként a városban járva már láthatjuk az előkészületeket. Most szombaton is este hattól indul a buli és a menet. A királyi óriásbábok bejárják a várost, a menethez bárki csatlakozhat. Sőt, ha valaki szeretne szerepelni a Koronázis Szertartásjátékon, ezen a hétvégén fél hétre legyen olyan kedves elfáradni a színházhoz, ahol statisztaválogatást tartanak. 

Foci: Videoton FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
Mikor?: Július 16., vasárnap 17:00
Hol?: Pancho Aréna, Felcsút

Mintha most ért volna véget az előző szezon... És egyébként ez is a helyzet. Alig pár hetes szünet után már kezdődik is a 2017/2018-as labdarúgó-bajnokság. Címvédő a Budapest Honvéd, de aligha ők vágnak neki a szezonnak a legnagyobb eséllyel. A papírforma alapján a Vidi és a Fradi között kell eldőlnie a bajnokságnak, legalábbis az igazolásokat és a teljes keretet figyelembe véve. A fehérváriak az egyik újonc, a Balmazújváros ellen kezdik a szezont, egyelőre még a felcsúti Pancho Arénában - remélhetőleg magabiztos győzelemmel.

Mozi: A majmok bolygója: Háború
Mikor?: Július 13-tól
Hol?: Cinema City Alba

A végéhez ért A majmok bolygója remake és ráadásul úgy néz ki, hogy a csütörtökön bemutatott rész sikerült talán a legjobban az új szériából. Bár az aktuális epizód alcíme Háború, ne számítsunk egy véres, Gyűrűk urához hasonló giga-csatajelenetre, nem feltétlenül ezzel operálnak a film készítői. A sztori szerint a majmok fejlettségben már meghaladták az embereket és Caesar irányításával a végső csapásra készülnek. Ha az emberek veszítenek, a faj végleg eltűnik a Földről.

Fehérváron túl: 17. FINA Világbajnokság 
Mikor?: Július 14-30.
Hol?: Budapest, Balatonfüred

Soha akkora sporteseményt nem rendezett még Magyarország, mint ami pénteken este kilenckor az ünnepélyes megnyitóval kezdetét veszi Budapesten és Balatonfüreden. A vízes vébé nem volt olcsó, cserébe a belépők ára azért nem verdesi az eget. Ha mégsem sikerül a következő két hétben élőben megnézni Hosszú Katinkát, Cseh Lászlót vagy éppen a vízilabda-válogatottakat, akkor sem kell aggódni: az M4 Sport gyakorlatilag a világbajnokság minden másodpercéről beszámol majd, szóval távkapcsolóval a kézben is abszolválhatjuk a feladatot.

Fehérváron túl: Marilyn Manson-koncert a Budapest Parkban
Mikor?: Július 20., csütörtök 18:00
Hol?: Budapest Park, Budapest

Ha Marilyn Manson fellép Magyarországon, akkor Szikora Róbert az amerikai zenész minden rajongójának lelki üdvéért imádkozik. Ez az egy biztos, ha a '90-es évek végén botrányrockere az országban jár. Meg az, hogy annak ellenére is jó és látványos buli várható, hogy Brian Hugh Warner (az énekes valódi neve) és csapata már egy ideje túl van a pályája zenitjén. Ennek ellenére a Budapest Parkot biztosan megtöltik majd, hiszen egy jó ideje SOLD OUT a buli, azaz úgy senki ne induljon el csütörtökön Budapestre, ha nincs a kezében a jegy. Ellenkező esetben a soroksári úton lehet majd boroskólázni és nézni az elsuhanó autókat, miközben bentről kiszűrődik az, hogy The Beautiful People.

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Lovagi torna és középkori csatajelenetek a Zichy ligetben
  Lovagi torna és középkori csatajelenetek a Zichy ligetben
 • Tűzijáték - vigyázzunk hézi kedvenceinkre!
  Tűzijáték - vigyázzunk hézi kedvenceinkre!
 • Rendhagyó esttel búcsúzott a Királyi Napok könnyűzenei sorozata
  Rendhagyó esttel búcsúzott a Királyi Napok könnyűzenei sorozata
 • Harmadik napjához érkezett a Koronázási Ünnepi Játékok
  Harmadik napjához érkezett a Koronázási Ünnepi Játékok
 • Bővítik a mentőöv programot a Balatonnál
  Bővítik a mentőöv programot a Balatonnál
 • Jól járhatnak az almatermelők
  Jól járhatnak az almatermelők
 • Választás - szeptember elsejéig kell megválasztani a bizottságokat
  Választás - szeptember elsejéig kell megválasztani a bizottságokat
 • Határvédelem - több mint 400 milliárdot költöttek eddig
  Határvédelem - több mint 400 milliárdot költöttek eddig
 • Az átlagnál kevesebb lesz az idei almatermés
  Az átlagnál kevesebb lesz az idei almatermés
 • Iskolakezdés - a többség 15-25 ezer forintot költ
  Iskolakezdés - a többség 15-25 ezer forintot költ
 • 150 milliárd forint jut vidékfejlesztésre jövőre
  150 milliárd forint jut vidékfejlesztésre jövőre
 • Változik a nagykörúti villamospótlás rendje
  Változik a nagykörúti villamospótlás rendje
 • Augusztus 20. - a fogyatékkal élőkre is gondoltak
  Augusztus 20. - a fogyatékkal élőkre is gondoltak