Partly cloudy24 °C
2019. augusztus 21. szerda Sámuel
Menü

Életműdíjat kapott Fa Nándor

Életműdíjat kapott Fa Nándor
(Fotó: bumm.sk)

Az emberi teljesítőképesség határait feszegette, a szorgalom, a fegyelmezettség és a kitartás bajnoka - a Magyar Olimpiai Bizottság jelzőinél nehéz lenne igazabbakat találni, ha Fa Nándorról beszélünk. A 64 éves székesfehérvári hajótervező és szólóvitorlázó az 50. Fair play-gálán vehette át a fair play életműdíjat.

Székesfehérvár több kitűnő sportemberrel büszkélkedhet, közülük is méltán emelkedik ki Fa Nándor hajótervező és szólóvitorlázó, aki első magyarként egyedül kerülte meg vitorlásával a Földet, ötször pedig a Horn-fokot.

Fa Nándor 1985-től először a Szent Jupát, majd az Alba Regia és a Budapest névre keresztelt, egyaránt saját tervezésű és építésű hajójával szelte a vizeket, 2014-től pedig a Spirit of Hungary vitorlással vágott neki az óceánoknak. Ezzel a hajóval indult el 2016-17-ben harmadszor is a Vendée Globe földkerülő szólóversenyen, ahol a mezőny legidősebbjeként a nyolcadik helyen ért célba. Ezt követően jelentette be, hogy visszavonul a versenyzéstől.

Kedden a MOB 50. Fair play-gáláján fair play életműdíjat vehetett át Fa Nándor, aki a bizottság indoklása szerint teljesítményével beírta magát az egyetemes sport történelemkönyvébe.

A Fehérvár Televízió stábja ott volt, amikor Fa Nándor befutott Les Sables d'Olonne kikötőjébe a 2016-17-es Vendée Globe Föld körüli nonstop vitorlázásról.  

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Még most is igényelhető a bölcsődei támogatás
  Még most is igényelhető a bölcsődei támogatás
 • Lesz elegendő gáz télire
  Lesz elegendő gáz télire
 • Nem eladó Grönland - lemondta dániai látogatását Donald Trump
  Nem eladó Grönland - lemondta dániai látogatását Donald Trump
 • Hosszú hétvége - tízen haltak meg az utakon
  Hosszú hétvége - tízen haltak meg az utakon