5 évnél régebbi cikk

5 frissítő uborkás ital, amit imádni fogsz
·Gasztroegészség·Utolsó frissítés: undefined
5 frissítő uborkás ital, amit imádni fogsz
·Gasztroegészség·Utolsó frissítés: undefined

Az uborkának rengeteg jótékony hatása van, csökkenti az éhséget és a vérnyomást, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, vérnyomást, antioxidáns tartalmú, és nem utolsósorban csodás hatással van bőrünkre. Ebben a hőségben rendkívül fontos, hogy kellő mennyiségű folyadékot juttassunk szervezetünkbe, ehhez mutatok néhány uborkás ital receptet, ami a nagy melegben garantáltan jól fog esni mindenkinek.

Uborkás víz

(Fotó: youtube.com)

Ez a recept a legegyszerűbb, nincs más dolgunk, mint fogni egy uborkát, meghámozni, lereszelni, kinyomkodni a levét, majd ezt a levet 1 liter vízzel felönteni. Kész is.

Gyömbéres-uborkás limonádé

(Fotó:skinnyms.com)

Ez a recept sem bonyolult, mindössze egy kis darab gyömbérre, egy citromra és egy uborkára van szükségünk. A gyömbért lereszeljük, kb. egy teáskanálnyi kell egy liter vízhez. Ezután lereszeljük az uborkát is, kinyomkodjuk a levét, majd a levet felöntjük 1 liter vízzel, belefacsarjuk egy citrom levét, hozzáadjuk a gyömbért, összekeverjük. Hagyjuk állni 1-2 órát és már fogyaszthatjuk is.

Uborkás-bazsalikomos limonádé

(Fotó:homemaderecipes.com)

Félve próbáltam ki a bazsalikomos limonádét, nem tudtam elképzelni, hogyan jönnek össze a fűszerek az édes italokkal, de fantasztikus ízvilágot eredményez, mindenkinek ki kell próbálnia egyszer! A hozzávalók: három ág bazsalikom, egy citrom, egy uborka, kevés cukor, egy liter víz. A bazsalikom leveleit a cukorral egy tálban kissé összenyomkodjuk, hogy a bazsalikom aromája kijöjjön, hozzáfacsarjuk a citrom levét, majd az uborka kinyomkodott levét is hozzáadjuk, felöntjük vízzel, kicsit hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek. 

Uborkás smoothie

(Fotó:paleoaholic.com)

Személyes kedvencem a smoothie, legyen az zöldségből, vagy gyümölcsből, minden mennyiségben jöhet. Hozzávalók: két teáskanál méz, hat narancs és egy citrom facsart leve, egy uborka. Az uborkát felkockázzuk, beletesszük egy turmixgépbe, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összeturmixoljuk. Ezek mellett még bármilyen zöld színű zöldséget, gyümölcsöt adhatunk a smoothie-hoz, legyen ez akár kiwi, menta, bazsalikom, spenót, nem tudjuk elrontani.

Uborkás-vodkás koktél (Cucumber Fizz)

(Fotó:recipegirl.com)

Végül jöjjön egy alkoholos koktél, a forró nyári estékre.
Hozzávalók: 20 dkg uborka, 1 lime leve, 3 cl vodka, jégkocka, vagy zúzott jég, szódavíz
Az uborkát vágjuk kockára, facsarjuk rá a lime levét, adjuk hozzá a vodkát és a zúzott jeget, majd turmixoljuk össze. (Vodka és szóda  helyett ginnel és tonikkal is kiváló.)

Italainkat díszíthetjük karikára vagy kockára vágott uborkával, valamint ha egy hámozó segítségével elkezdjük hosszában vékony szeletekre vágni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek