5 évnél régebbi cikk

Ennél látványosabb videós toplistát biztosan nem láthatsz az idei filmes felhozatalból
Fehérvár Médiacentrum fotójaEnnél látványosabb videós toplistát biztosan nem láthatsz az idei filmes felhozatalból

A filmekkel foglalkozó IndieWire kritikusa, David Ehrlich nem egyszerű toplistát készített, hanem tökéletesen megkomponált videót, ahol művészi pontossággal vágja össze 2018-as kedvenc filmjeit az év legtöbbet pörgetett betétdalaival. Mondhatni, mesteri.

Lassan elérkezünk a 2018-as év végéhez, amikor is előkerülnek az évet összegző mindenféle toplisták: legjobb úti cél, legrosszabb nap, legjobb játékvezető, legrosszabb applikáció, legjobb tanár vagy legrosszabb mellékhelyiség, tehát lesz itt minden, ami szem-szájnak ingere. Persze a legnépszerűbb listák, a filmes összegzők sem maradhatnak ki a buliból, így szépen lassan napvilágot látnak a különböző hírportálok, illetve filmkritikusok kedvenc és leginkább utált alkotásai is (hasonló szösszenet az fmc.hu-ra is várható).

Az egyik legnépszerűbb filmekkel foglalkozó oldal, az IndieWire kritikusának, David Ehrlich-nek már sikerült összehoznia olyan felvételt (akinek nem ez az első, hiszen az elmúlt hat évben minden karácsonykor jelentkezett hasonló alkotással: 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017), amelyben nemcsak összegyűjtötte az általa leginkább kedvelt mozikat, hanem hibátlan zenei aláfestés mellett sebészi pontossággal pakolta egymásra őket, így még az is élvezheti a műsort, aki esetleg jó párat nem ismer közülük.

A tizenhárom perces szubjektív montázsban huszonöt film kapott helyet, amelyek között megtalálhatóak a hollywoodi zsánerfilmektől kezdve a szerzői mozikon át a távol-keleti csodákig minden, ami a szerző érdeklődését felkeltette. A videó alatt folyamatosan váltakozik a zene, de a Csillag születik betétdala és a Queen slágerei (nyilván a Bohém rapszódia végett) központi szerepet kaptak.

Így néz ki David Ehrlich 25-ös toplistája:

25. Csillag születik
24. Minding the Gap
23. Jöjj el, napfény!
22. Hidegháború
21. The Ballad of Buster Scruggs
20. Sosem voltál itt
19. Ryuichi Sakamoto: Coda
18. Expedíció
17. Roma
16. Eighth Grade
15. Support the Girls
14. Sóhajok
13. Örökség
12. A kedvenc
11. Nyughatatlan özvegyek
10. Mandy
9. Vadon
8. If Beale Street Could Talk
7. Mission Impossible - Utóhatás
6. Gyújtogatók
5. A történet
4. Bolti tolvajok
3. Madeline a mélyben
2. Paddington 2.
1. A hitehagyott

Itt pedig megtekinthetitek mindezeket mozgás közben is:

(Forrás: IGN Hungary)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek