5 évnél régebbi cikk

Fehérváriak az Év Sportolója jelöltjei között
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérváriak az Év Sportolója jelöltjei között

Alekszejev Tamara, Kovács Sarolta, Juhász Roland és a MOL Vidi FC - több fehérvári érdekelt is ott van a jelöltek között az MSÚSZ ÉV Sportolója választáson.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége immár 61. alkalommal hirdette meg az Év Sportolója választást, amelyen a hazai sportújságírók szavazzák meg, kik voltak 2018 legjobbjai a hazai sportéletben. A kategóriánkénti tízes listákat január elején hozta nyilvánosságra az MSÚSZ, a zsurnaliszták január 31-ig adhatják le voksaikat, a győzteseket pedig február 14-én, az M4 Sport – Az Év Sportolója 2018 gálán jelentik be.

Az elmúlt év legsikeresebb sportolóiból összeállított listákon találunk szép számmal fehérvári versenyzőket, csapatokat is. Összesen 11 kategóriában hirdetnek győztest, a legnagyobb figyelem természetesen az egyéni és csapat sportágak képviselőinek szavazását kíséri majd. Az urak egyéni versenyében ugyan nincs fehérvári jelölt, de mindenképpen meg kell említenünk a közeli Velencei-tóhoz ezer szállal kapcsolódó Berecz Zsombort. A kiváló vitorlázó az elmúlt évben világbajnok lett finn dingi hajóosztályban, ráadásul olimpiai kvótát szerzett a 2020-as tokiói olimpiára. A férfiak mezőnyében egyébként nagy esélyes Magyarország első téli olimpiai aranyérmét szerző férfi gyorskorcsolya váltó húzóembere, Liu Shaolin Sándor, illetve a teniszező Fucsovics Márton, a világbajnok birkózó Bácsi Péter és a kétszeres Európa-bajnok nyiltvízi úszó, Rasovszky Kristóf.

A hölgyeknél sem találunk fehérvári versenyzőt (nagy esélyes Hosszú Katinka, Babos Tímea és Márton Anita), az edzők között azonban ott van a tízes listán a MOL Vidi FC vezetőedzője, Marko Nikolics, aki bajnoki címet nyert és az Európa Liga csoportkörében szerepelt csapatával. A Vidi is ott van a hagyományos csapatsportágak legjobbjai között, így jó eséllyel pályázhat a szavazatokra, de Csapat kategóriában, az egyéni versenyek csapatversenyeinek jelöltjei között is találunk fehérváriakat. Az Alekszejev Tamara és Kovács Sarolta jóvoltából kétharmad részben fehérvári magyar öttusa válogatott (a harmadik tag Földházi Zsófia) világ- és Európa-bajnoki címet nyert tavaly, így mindenképpen megszolgálta a jelölést a nagy múltú szavazáson.

A szakírók külön díjazzák a labdarúgókat és ezen a listán is akad fehérvári játékos, ráadásul nem is egy, hanem rögtön kettő. Juhász Roland és Loic Nego elévülhetetlen érdemeket szerzett a Vidi 2018-as remeklésében, mindketten tagjai így a tíz legjobb labdarúgót összefoglaló listának.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek