5 évnél régebbi cikk

Megnyílt a Titkok Háza Tudományos Élményközpont
·OktatásTitkok Háza·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaMegnyílt a Titkok Háza Tudományos Élményközpont
·OktatásTitkok Háza·Utolsó frissítés: undefined

Megnyitotta kapuit a Titkok Háza Tudományos élményközpont a Fehérvári Civil Központban. Háromszáz négyzetméteren, újszerű, egyedi élményközpontú tanulást támogató elemekkel bővített természettudományi bemutató és oktatóhely jött létre Székesfehérvár belvárosában.

Az elkülönült élményközpontban található öt kisebb labor, egy előadó-oktató terem, tanári/oktatói szoba, kapcsolódó raktár, és kiszolgálói irodai részek. A központ célja, a természettudományos tárgyak és a műszaki pályák népszerűsítése, az informális és nem formális tanulási lehetőségek bővítése, valamint hogy szélesebb körben elterjedjen a korszerű kísérletközpontú, élményszerű oktatás.

(Fotó: Horváth Reni)

Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere köszöntő beszédében így fogalmazott: "Ezekkel a lépésekkel lehet annak az alapjait lerakni, hogy a ma méltán híres és erős fehérvári gazdaság 15-20 év múlva is erős és meghatározó tudjon lenni Közép-Európában, és ez már elképzelhetetlen ezen technológiák nélkül, de hozzáteszem, a ma fiataljai nemcsak a gazdaságban, munkahelyeken fognak találkozni ezekkel az eszközökkel, hanem az életük minden területét meg fogja határozni.” 

(Fotó: Horváth Reni)

Harminckét iskolával kötöttek együttműködési megállapodást tíz különböző tematikus programsorozatban való részvételre. A programok között szerepel például LEGO robot építés, bűnügyi helyszínelés, szabadulószoba, drónfelvételek elemzése, 3D lézerszkennelés. A központban lesznek szakkörök, természettudományos órák, vetélkedők.  Nem csak iskolai, hanem családi programokat is szerveznek majd a Titkok Házában, ilyenkor a tanulók mellett a szüleiket is várják egy-egy kiemelt rendezvény keretében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek