4 évnél régebbi cikk

Szerdán rajtol az öttusázók fehérvári világkupaversenye
Fehérvár Médiacentrum fotójaSzerdán rajtol az öttusázók fehérvári világkupaversenye

Tizenkét fehérvári versenyző is ott lesz az esztendő harmadik világkupaversenyén, amelynek május 1. és 5. között Székesfehérvár ad otthont.

Május 1. és 5. között Székesfehérváron rendezik az öttusázók világkupa sorozatának harmadik versenyét. Kairó és Szófia után Fehérváron is népes mezőny gyűlik majd össze, előzetesen 182-en neveztek (100 férfi és 82 női induló), a nagy érdeklődés nem véletlen, hiszen immár javában zajlik a 2020-as tokiói olimpia kvalifikációs időszaka, a Világkupa pedig az egyik fő lehetőség az ötkarikás szereplés kivívására.

A fehérvári VK-forduló több helyszínen zajlik majd, a Bregyó-közben rendezik a bónuszvívást, a lovaglást, illetve a futás-lövészet kombinált számot. Az úszásnak a városi uszoda, míg a vívásnak a kosárlabda-szövetség edzőcsarnoka ad otthont. Ami a programot illeti, a női és férfi selejtező, majd a női és férfi döntő után az utolsó napon lesz a mixváltó, amelyben Magyarország két stafétát indíthat (A részletes programot ide kattintva tekinthetitek meg, a versenyekre a belépés díjtalan lesz).

Összesen egyébként mindkét nem selejtezőjében erős lesz a magyar jelenlét, a hölgyeknél 11, az uraknál 12 hazai öttusázó indul. A házigazda Székesfehérvárt hét női és öt férfi versenyző képviseli, a lányoknál Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Ormándi Rebeka, Turbucz Anna, Szarka Luca, Kovács Eszter és Szűcs Dóra próbálkozhat fehérvári indulóként a minél jobb helyezések elérésében.

Az uraknál Málits István, Farkas Martin, Bernáth Bálint, Harangozó Bence és Demeter Bence képviseli Székesfehérvárt, közülük leginkább a műtét után visszatérő Demeter Bencétől várhatunk jó helyezést.

- Az augusztusi Európa-bajnokság, illetve a szeptemberi világbajnokság lesz az év fő versenye, de természetesen az olimpiai kvalifikáció miatt a Világkupa is egy nagyon fontos sorozat. Szeptember óta ez lesz az első jelentősebb verseny, amin elindulok, néhány hete volt már egy megmérettetésem, ami kimondottan jól sikerült, még én is meglepődtem, hogy milyen eredményeket értem el. Bízom benne, hogy a fehérvári Világkupa-forduló is jól zárul majd. Nagy elvárásokat nem támasztok magam elé, de mindenképpen a döntőbe kerülés a célom, és a minél több pont begyűjtése, hiszen szeretnék indulási jogot szerezni a Világkupa tokiói döntőjére. Óriási előny, hogy Fehérváron lesz a verseny, mert hazai közönség előtt mindig könnyebb versenyezni. - emelte ki Demeter Bence.

A fehérvári Világkupára egyébként a szervezők is több újdonsággal készültek, így például a lovaglást a Regionális Atlétikai Centrum pályájának közepén rendezik, a nézők így a főlelátóról követhetik az egyik legérdekesebb számot.

Csupán annyit kérünk, kutyával lehetőleg ne jöjjön senki a lovaglásra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek