4 évnél régebbi cikk

A székesfehérváriak imádják a rántott húst és a somlóit, ráadásul nem problémás ételrendelők
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tóth Gabriella
A székesfehérváriak imádják a rántott húst és a somlóit, ráadásul nem problémás ételrendelők

Persze a pizzát semmi sem tudja letaszítani a trónról - az egyik nagy ételrendelős céget kérdeztem a székesfehérváriak szokásairól.

A 90'-es évek végén indult el az első ételrendelős oldal, azóta nyilván már a csillagokba fejlődött a technikai háttér, meg a lehetőségek is alaposan kiszélesedtek, ezzel párhuzamosan pedig a reggel vagy előző este dobozkákba összekészített ebédcsomagok lassan, de határozottan szorultak a háttérbe. Lássuk be, a készen és melegen érkező étel nagyban megkönnyíti a családok életét a hétköznapokban, bár tény, hogy a környezetnek a legkevésbé sem tesz jót a sok csomagolás. De ez egy másik téma...

Ami az ételrendelést illeti, lehet álszenteskedni, de minek: imádjuk a dobozokban befutó, otthoni főzés és mosogatásmentes ebédet, vacsorát. Hogy mik a kedvenceik a székesfehérváriaknak, arról az egyik legnagyobb rendelős oldalt, a NetPincért kérdeztem meg. 

"Az egész országban, így Székesfehérváron is nagyon meghatározó a pizza rendelések száma, de a fehérváriak hűek magyarságukhoz is a rendelések során, előszeretettel választanak magyar fogásokat. A kedvenc főételeik egyike a rántott hús, ugyanakkor a sonkás pizza, a hawaii pizza és a gyros tál is nagyon kedvelt. Ezek mellé szívesen rendelnek kólát, levesből pedig a klasszikus húsleves hódít, míg desszertek közül a somlói galuska viszi a prímet." – kaptam meg a választ a cégtől.

A befutó rendelésszámból pedig az is egyértelműen kitűnik, a hétvégéről megmaradt otthoni fogások lefogyása után szívesen választjuk a könnyebb utat – legalábbis ami az étkezést illeti –, a cég tapasztalatai alapján ugyanis hétköznap többen rendelnek és általában a hét közepe a legerősebb. Napszak tekintetében ugyanakkor hasonlóan erős az ebéd és a vacsora is, sőt még a két étkezés közötti időszak is. Akadnak sokan, akik délutánra, a csúcsidőszakon kívülre időzítik a táplálkozásukat, nem mindenki igazodik a szokásos időbeosztáshoz már.

Érdekesség, hogy az oldal előrendelési opciójának köszönhetően az előrelátó fehérváriak már hajnalok hajnalán is szoktak rendelni:

éjjel 11 és hajnali 5 között is futnak be Fehérváron rendelések.

 És hogy mennyire vagyunk finnyásak, problémásak, reklamálósak és kekeckedősek? A cég tapasztalatai szerint kifejezetten problémamentesek a fehérváriak, bár azt nyilatkozták: eleve kevés panaszt kapnak szerencsére, de Fehérvárra ez különösen igaz.

És egy kis cukiság a végére: a sok finomság mellett még adakozni is lehet rendeléskor az oldalon: bajba jutott kutyusokat lehet támogatni a Vigyél Haza Alapítvány jótékonysági menüjével, és állítólag a fehérváriak ebben sem restek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek