Partly cloudy30 °C
2020. július 11. szombat Nóra, Lili
Menü

Immunerősítő kisokos

Immunerősítő kisokos
C vitamin természetes formában (Fotó: Pápai Barna)

A tél végére lemerült szervezet energikusabbá tételére, immunrendszerünk erősítésére természetes módszerekkel is rásegíthetünk.

Lázasan, betegen a legfontosabb, hogy betartsuk az orvos utasításait, és alkalmazzuk az általa előírt gyógyszereket. Ugyanilyen lényeges azonban a megelőzés, az ellenállóképesség növelése. A rendszeresen vitaminfogyasztás mellett a természet kincseiből is meríthetünk mindehhez. 

 

 Töltekezzünk fénnyel!

Használjunk ki a napfény erejét, töltsük fel lelkünket és vértezzük fel testünket is a tavaszi napsugaraknak köszönhetően! A napfény hatására ugyanis D3 vitamin termelődik a szervezetünkben, ami rendkívül hasznos immunerősítő. Másnéven kolakalciferolnak is nevezett vitamin, tulajdonképpen hormonszerű anyag, melynek nagy szerepe van a csontképződésben, és a szervezet regenerálódásában is. A javasolt dózisokat feltüntetik a készítmények dobozán is, javasolt orvosunkkal konzultálni az adagolást illetően. 

 

Néhány csepp echinacea

Az egyik legerősebb immunerősítő gyógynövény a bíbor kasvirág, más néven echinacea. Általában cseppek formájában alkalmazzák, így hatékonyabb is a felszívódása egyébként. Ugyanis zsírban oldódik, így teaként alkalmazva nem a leghatékonyabb. Már néhány nap szedés után érezhetjük a hatását a szervezetünkön. 

 

Citrusfélék

A grapefruit, citrom, narancs és a pomelo már az illatukkal felvidítani, illóolaj formában is alkalmazhatjuk őket. Fogyasztásukkal pedig a C vitamin, vagyis az aszkorbinsav napi bevitelét segítjük elő. Márpedig ezt a vitamint naponta pótolnunk kell a szervezetünkben, betegség esetén meg is kell növelni a bevitelt. Viszont kétezer miligrammnál többet nem ajánlott bevinni egy nap, mert gyomorpanaszokat és vesekövet is előidézhet. 

 

Fűszerezzünk gyömbérrel!

A gyömbér gyulladáscsökkentő hatása révén is segít a lehető legjobb állapotba hozni a szervezetet. Főzetet is készíthetünk belőle, ami a letapadt váladék oldására is hatékony. ráadásul a köhögést is csillapítja. De az ételeinket is fűszerezhetjük vele kis mennyiségben. 

 

További ajánlatok: 
www.mentahaz.hu

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár