3 évnél régebbi cikk

Így indult el a tanév a fehérvári iskolákban
·Oktatásiskola·Utolsó frissítés: undefined
Így indult el a tanév a fehérvári iskolákban
·Oktatásiskola·Utolsó frissítés: undefined

Bár az elmúlt hónapokban kérdéses volt az iskolakezdés normál menetrendje, kedden reggel a város iskoláiban megszólalt az a bizonyos csengő. Tanulók és szüleik egyaránt várták már ezt a napot.

A korábbi évekhez képest több szempontból is eltért ez a szeptember elseje a megszokottól: a szülők nem kísérhetik be gyermekeiket az intézménybe, emellett fontossá vált, hogy a masz, és persze a többi elengedhetetlen felszerelés is kéznél legyen, amit első nap kell vinni az iskolába.

Az iskolakezdés egyik kellemetlen velejárója a reggeli dugó, ami városunkat sem kerüli el. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az autók ellepték a frekventált utakat.

Sőt, a torlódásban már kisebb baleset is történt a reggeli órákban.

A következő hetekben érdemes figyelembe venni induláskor, illetve a munka és a tanítási nap végén, hogy megnőhet a mehet idő, nagyobb forgalommal kell számolni. Ugyanakkor a rendőrség idén is folytatja hosszú évek óta folyó kampányát, melynek célja, hogy a gyerekek biztonságban, balesetmentesen jussanak el az iskoláiig, így azok környékén környékén rendőrök és polgárőrök figyelnek rájuk.

A kormány az elmúlt hónapokban azon dolgozott, hogy kinyílhassanak az iskolák kapui, ám van, aki már a járvány második hullámának következményeitől tart. Abban, hogy a tanév a megszokott formában mehessen mindenkinek felelőssége van.

A kormány arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy csak egészségesen engedjék iskolába gyermekeiket, hiszen ez az egyik alapvető feltétele annak, hogy elkerülhetők legyenek az intézmények működését korlátozó intézkedések.
Borítókép: Körtvélyes Tivadar
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek