Partly cloudy14 °C
2020. október 25. vasárnap Bianka
Menü

Így indult el a tanév a fehérvári iskolákban

Bár az elmúlt hónapokban kérdéses volt az iskolakezdés normál menetrendje, kedden reggel a város iskoláiban megszólalt az a bizonyos csengő. Tanulók és szüleik egyaránt várták már ezt a napot.

A korábbi évekhez képest több szempontból is eltért ez a szeptember elseje a megszokottól: a szülők nem kísérhetik be gyermekeiket az intézménybe, emellett fontossá vált, hogy a masz, és persze a többi elengedhetetlen felszerelés is kéznél legyen, amit első nap kell vinni az iskolába.

Az iskolakezdés egyik kellemetlen velejárója a reggeli dugó, ami városunkat sem kerüli el. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az autók ellepték a frekventált utakat.

Sőt, a torlódásban már kisebb baleset is történt a reggeli órákban.

A következő hetekben érdemes figyelembe venni induláskor, illetve a munka és a tanítási nap végén, hogy megnőhet a mehet idő, nagyobb forgalommal kell számolni. Ugyanakkor a rendőrség idén is folytatja hosszú évek óta folyó kampányát, melynek célja, hogy a gyerekek biztonságban, balesetmentesen jussanak el az iskoláiig, így azok környékén környékén rendőrök és polgárőrök figyelnek rájuk.

A kormány az elmúlt hónapokban azon dolgozott, hogy kinyílhassanak az iskolák kapui, ám van, aki már a járvány második hullámának következményeitől tart. Abban, hogy a tanév a megszokott formában mehessen mindenkinek felelőssége van.

A kormány arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy csak egészségesen engedjék iskolába gyermekeiket, hiszen ez az egyik alapvető feltétele annak, hogy elkerülhetők legyenek az intézmények működését korlátozó intézkedések.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár