Fair17 °C
2020. október 27. kedd Szabina
Menü

Ha így folytatódik, hamarosan eléri a budapesti szintet a fehérvári szennyvízben a koronavírus koncentrációja

A múlt héthez képest tovább emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a fehérvári szennyvízben. Ha így folytatódik, hamarosan elérheti a Budapest központi kerületeiben mért értéket.

Székesfehérváron, Budapest északi-, déli és központi területein, Miskolcon, Szolnokon, Nyíregyházán, Tatabányán, Salgótarjánban és Győrben is növekedő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében. A 37. héten végzett szennyvízvizsgálatok alapján Budapest központi területén a legmagasabb (emelkedett tartomány) új koronavírus örökítőanyagnak koncentrációja is - írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapja.

A fehérvári szennyvízben annyival emelkedett a koronavírus örökítőanyagának szintje, hogy a múlt heti alacsony tartományból átkerült a mérsékeltbe.

Ennél az országban csak egy helyen, Budapest központi területén rosszabb a helyzet.

A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését. Fontos hangsúlyozni, hogy a módszer a behurcolt eseteket és az egyedi gócokat nem méri, tehát az eredmények arra utalnak, hogy az ország nagyobb részén megindult a közösségi terjedés.

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Tűzvész tombol Kalifornia déli vidékein
  Tűzvész tombol Kalifornia déli vidékein
 • Hamis parfümszállítmányon ütött rajta a NAV
  Hamis parfümszállítmányon ütött rajta a NAV
 • 10 milliárd forintos többletforrás a falugazdász programra
  10 milliárd forintos többletforrás a falugazdász programra
 • Digitális érzékenyítés a DENSO-nál
  Digitális érzékenyítés a DENSO-nál