3 évnél régebbi cikk

Október 1-től az óvodákban is kötelező lesz a testhőmérséklet-mérés, újra járhatnak iskolába a karanténba vonult vasvárisok
Október 1-től az óvodákban is kötelező lesz a testhőmérséklet-mérés, újra járhatnak iskolába a karanténba vonult vasvárisok

Dr. Cser-Palkovics András polgármester ismét az aktuális információkat, illetve országos és helyi járványügyi intézkedéseket összefoglaló anyagot tett közzé közösségi oldalán

Bár a fertőzöttségi mutatók sajnos továbbra is erőteljesen emelkednek, városunkban mindent megteszünk, hogy fenntartsuk a kényes egyensúlyt a működőképesség és a járvány méreteinek behatárolása között. Kiemelkedő fontossággal bír az egészség védelme, különösen a legveszélyeztetettebb korosztályokban, emellett a gazdaság működőképességének fenntartása, valamint a normális élet kereteinek biztosítása.

A cél ennek az egyensúlynak a fenntartása. Továbbra is rendszeresen tájékoztatom Önöket az aktuális információkról, illetve az alábbi rendelkezésekre hívom fel figyelmüket:

  • Október elsejétől – a megjelent jogszabály alapján – az iskolák mellett az óvodákban is köteles mindenki alávetni magát belépéskor a testhőmérséklet-mérésnek. A gyermekek mellett ez az intézménybe belépésre jogosult valamennyi felnőtt személyre is vonatkozik.
  • A Mentőszolgálat szakemberei Fejér megyében és városunkban is nagyon sokfelé kell, hogy eljussanak nap mint nap mentési és tesztelési feladataik ellátása során. Székesfehérváron a Mentőállomás mellett felállított mobilkonténerben működik statikus mintavételi pont is, amely naponta reggel 7 és este 19 óra között tart nyitva.
  • A Volánbusz Zrt. a mai napon arról tájékoztatott, hogy a buszvezetőik mostantól megtagadják a felszállást azon utasok számára, akik nem viselnek orrot és szájat eltakaró maszkot.
  • Már 44 főt látunk el az újraindított időseket segítő szolgálat keretében. A bevásárlás, gyógyszerkiváltás, postai ügyintézés átvállalásával szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy az idős, vagy krónikus betegségben szenvedő, vagy fogyatékkal élő fehérváriak nagyobb biztonságban érezzék magukat, ne kelljen a járványidőszakban annyit kimozdulniuk nagyobb közösségekbe.
  • Az első koronavírus-fertőzés által érintett osztály (Vasvári Pál Gimnázium) esetében a karantén lejárt, a diákok már nem online oktatás keretében tanulnak, hanem újra az iskolába járhatnak.

Borítókép: Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek