Clear sky13 °C
2021. május 8. szombat Mihály
Menü
Házhozszállítás

SzínházTV: online színház a nappaliban

SzínházTV: online színház a nappaliban
A SzínházTV egy merőben új megközelítésbe helyezi a kultúra ezen részét (Fotó: szinhaztv.com)

A koronavírus erősen rákényszerített mindenkit arra, hogy kilépjünk a komfortzónánkból. Annak ellenére, hogy ez cseppet sem egyszerű, sőt, vannak olyan területei az életnek, ahol szinte lehetetlen, vannak pozitív példák is. Ilyen a héten premiert tartó SzínházTV.

Az ember társas lény, közösségi szórakozás és élmény nélkül ugyan lehet élni, de minek? Az életünket éppen most átíró koronavírus pont az élet ezen részét emészti el. Azonban vannak  lehetőségeink, melyeket ügyesen kihasználva akár olyan dolgok születhetnek, amikről korábban még csak álmodni sem mertünk.

A sok szórakozási lehetőség közül, többek közt a színházak sem fogadhatnak vendégeket. Annak ellenére sem, hogy a kultúra ezen részére a nézői igények hatalmasak. Ennek az igénynek a kielégítésére, no, meg a színházak működőképességének a fenntarthatósága érdekében született meg az az egyáltalán nem ördögi ötlet, hogy egy-egy színház élő előadását online közvetítsék a színházból. 

Természetesen a zsöllye üres, csak a színpad kel életre. A nézők a SzínházTV weboldalán keresztül tekinthetik meg a társulat előadását élőben úgy, hogy mi nézők a nappali foteljéből kapcsolódhatunk be a közvetítésbe. Mindez profi technika támogatásával valósul meg.

Tulajdonképpen egy színházi közvetítést kapunk az interneten, ahol nem egy előre felvett színházi darab sokadik előadását láthatjuk, hanem akár egy premier darab bemutatóját.

És hogy fokozzuk az élményt, az online közvetítésbe az előadás kezdését követő 20 percig tudunk bekapcsolódni, utána már nem. Nyilván az igazi színházból sem illik elkésni. Szerintem ez csak fokozza az élményt! Hatalmas ötlet, de a későn érkezők sem veszítenek sokat, mert a SzínházTV előadására megváltott jeggyel a színművet a premiert követő 24 órán át még megnézhetik, igaz akkor már csak felvételről.

 Vastaps, telt ház és soha el nem fogyó jegyek

A SzínházTV élő közvetítéseket az indulás pillanatában heti rendszerességgel tart, melyek a jövőben egészen biztosan sűrűsödni fognak a nézői igények és a színházak nyitottsága függvényében. A repertoár már november hónapban is kiemelkedő. Láthatjuk a Centrál Színház, a Katona József Színház, a Játékszín, az Orlai Produkciós Iroda és a Jurányi Inkubátorház egy-egy előadását is.

Az előadásokra online tudunk jegyet venni, a SzínházTV honlapján. A heti premierre (november 12.) például 3 900 forint a jegy ára, ami ismerve a pesti színházi jegyek árát egyáltalán nem eltúlzott. Ha még azt is hozzátesszük, hogy egy jegy áráért a család egésze meg tudja nézni az előadást, ráadásul nem kell a jegyekért közelharcot vívni, szinte sosem fogynak el, akkor ez az ár nagyon baráti.

Az előadásokat hat UltraHD 4K minőségű kamerával közvetítik, és internet hozzáférésünk sebességének függvényében több felbontásban is élvezhetjük.

A közvetítést internetes böngészőprogramban (Chrome, Firefox, Safari) nézhetjük számítógépen, notebookon, tableten, de akár okostelefonon is. Bár szerintem nagyobb élmény nagyképernyős LED TV-n nézni a közvetítéseket, melyet megtehetünk úgy is, hogy a notebookot, számítógépet kábellel vagy modernebb eszközök esetén akár vezeték nélkül összekötjük a tévével.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

 • Egy speciális fertőtlenítőszekrényt biztosít a Honvédkórháznak egy cég
  Egy speciális fertőtlenítőszekrényt biztosít a Honvédkórháznak egy cég
 • Ismét látogatható az Országház, az Országgyűlési Könyvtár és az Országgyűlési Múzeum
  Ismét látogatható az Országház, az Országgyűlési Könyvtár és az Országgyűlési Múzeum
 • Háromeurós belépődíjat vezetnek be a velencei Szent Márk-székesegyházban a turisták számára
  Háromeurós belépődíjat vezetnek be a velencei Szent Márk-székesegyházban a turisták számára
 • Koronavírus: 50 alatt az új Fejér megyei fertőzöttek száma
  Koronavírus: 50 alatt az új Fejér megyei fertőzöttek száma

A hét sztorija

 • Újabb, egymillió 200 ezer adag kínai vakcina érkezett Magyarországra
  Újabb, egymillió 200 ezer adag kínai vakcina érkezett Magyarországra
 • Négy helyszínen mutatja be nyári darabjait a fehérvári Vörösmarty Színház társulata
  Négy helyszínen mutatja be nyári darabjait a fehérvári Vörösmarty Színház társulata
 • Maruzsa: rendben zajlik az érettségi
  Maruzsa: rendben zajlik az érettségi
 • A vakcinabeszerzés gyorsítását sürgeti a miniszterelnök
  A vakcinabeszerzés gyorsítását sürgeti a miniszterelnök
 • HÍRADÓ 2021. május 7.
  HÍRADÓ 2021. május 7.
 • A fehérvári Sóstó másik oldala: séta az erdőben és a sztyeppén
  A fehérvári Sóstó másik oldala: séta az erdőben és a sztyeppén
 • A vásárló szeme láttára készíti el a pizzát Olaszország első pizzaautomatája
  A vásárló szeme láttára készíti el a pizzát Olaszország első pizzaautomatája
 • Orbán: Európa biztonsága az emberek beoltottságától függ
  Orbán: Európa biztonsága az emberek beoltottságától függ

Eseménynaptár