Partly cloudy3 °C
2021. január 26. kedd Vanda
Menü
Házhozszállítás

Grappling Magyar Bajnokság – a Fejér megyei Kugler Andris lett a bajnok!

Kugler Andris nyerte meg a Grappling Magyar Bajnokság Felnőtt Döntőt 71 kg-ban, NoGi kategóriában. Az abai fiatalember mindhárom mérkőzését kopogtatással fejezte be.

Szegeden, a Városi Sportcsarnokban rendezték meg – harmadik alkalommal – az önálló Grappling Felnőtt Döntőt, melyre idén kivételesen nevezni is lehetett, mivel a koronavírus-járvány miatt nem voltak kvalifikációs versenyek. A sportolók kizárólag a Magyar Grappling Szövetég tagegyesületeiből érkezhettek – akiknek versenyengedélyük is volt. Határon túliak nem vívhattak meg egymással.

Szegeden rendezték meg a Grappling Magyar Bajnokság Felnőtt Döntőt (Fotó: Sárosdi Kempo SE Facebook-oldala)
Szegeden rendezték meg a Grappling Magyar Bajnokság Felnőtt Döntőt (Fotó: Sárosdi Kempo SE Facebook-oldala)

A bajnokság a Szegedi Küzdősport Klub által szervezett Küzdősport Gála egyik részének számított. A küzdelmek három tatamin zajlottak a Magyar Grappling Szövetség szabályai alapján. Gi Grappling és NoGi Grappling versenyszámok voltak, a súlycsoportok pedig: nőknél 53, 58, 64, 71, 71+ kg, férfiaknál 62, 66, 71, 77, 84, 92, 100, 100+ kg. 

Kugler Andris, a Sárosdi Kempo SE harcosa 71 kg-ban indult és NoGi kategóriában megnyerte a Grappling Magyar Bajnokság Felnőtt Döntőt.

Kugler Andris a dobogó legmagasabb fokán (Fotó: Sárosdi Kempo SE Facebook-oldala)
Kugler Andris a dobogó legmagasabb fokán (Fotó: Sárosdi Kempo SE Facebook-oldala)

Azért nagy dolog ez, mert Andris nyílt versenyen indult el, ahol mindenféle földharcos alapokkal rendelkező sportoló elindulhat, és indult is” – nyilatkozta edzője, Koncz Gábor – „Erre, az évet záró döntőre eddig mindig az egész éves versenyszezon legjobbjai kaptak meghívást, de idén a vírus miatt most kicsit másképp alakult. Nem voltak versenyek, így figyelembe se lehetett venni az eredményeket. Év elején egyetlen rendezvényt tartottak meg, amin Andris el is indult, és akkor sikerült is minden indulót legyőzve a dobogó legfelső fokára állnia.”

A Magyar Bajnokságon Andris súlycsoportjába kilenc nevezés érkezett be. Első ellenfele sajnos nem tudott részt venni a mérkőzésen, így a székesfehérvári fiatalember meccs nélkül került a nyolc közé, ahol három mérkőzést kellett megvívnia az első helyig: mindenkit idő előtt kopogtatással sikerült legyőznie.

Az abai fiatalembernek mindenkit kopogtatással sikerült legyőznie (Fotó: Sárosdi Kempo SE Facebook-oldala)
Az abai fiatalembernek mindenkit kopogtatással sikerült legyőznie (Fotó: Sárosdi Kempo SE Facebook-oldala)

Nagyon szép eredmény szemtanúi lehettünk, büszkék vagyunk rá nagyon!” – mondta Koncz Gábor – „Andrisnak volt egyébként birkózó, és jiu-jitsu alapokkal rendelkező ellenfele is. Mivel kempósként nem áll tőlünk távol sem a birkózás, sem a brazil jitsu, ezért is sikerültek ilyen jól a mérkőzések. Edzőként fontosnak tartom, hogy mindig bővítsük a technikai repertoárunkat, így én is igyekszem folyamatosan továbbképezni magam birkózó és brazil jiu-jitsu foglalkozásokon. Ezeken az edzéseken Andris is többnyire velem tart, és amit tanulunk és hatékonynak tartunk, azt beépítjük a kempóba. Ennek a hozzáállásnak köszönhetően válik változatosabbá és hatékonyabbá a stílusunk.”

Kugler Andris és edzője, Koncz Gábor folyamatosan képzi magát, ezért is sikerültek most ilyen jól a mérkőzések (Fotó: Sárosdi Kempo SE Facebook-oldala)
Kugler Andris és edzője, Koncz Gábor folyamatosan képzi magát, ezért is sikerültek most ilyen jól a mérkőzések (Fotó: Sárosdi Kempo SE Facebook-oldala)

Az edző emlékeztetett arra, hogy a Zen Bu Kan Kempo is egy folyamatosan fejlődő, bizonyos értelemben nyílt, befogadó stílus. Éppen ezért a Sárosdi Kempo SE edzésein résztvevőkkel is mindig igyekeznek megtanítani azokat a fogásokat, technikákat, melyeket más küzdősportok jeles képviselőinél láttak alkalmazás közben, s melyek az aktuális versenyek szabályrendszereihez a legjobban alkalmazhatóak.

Kugler Andris egyébként Abán tart edzéseket, bár a vírushelyzet miatt az oktatás jelenleg szünetel.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Fejérben alig emelkedett az új koronavírusos fertőzöttek száma
  Fejérben alig emelkedett az új koronavírusos fertőzöttek száma
 • Itt van az influenza, de nincs járvány
  Itt van az influenza, de nincs járvány
 • Érdemes még januárban nyilatkozni az adókedvezményekről
  Érdemes még januárban nyilatkozni az adókedvezményekről
 • Koronavírus - csökkent a szennyvízben mért koncentráció Fehérváron
  Koronavírus - csökkent a szennyvízben mért koncentráció Fehérváron
 • Ingatlanpiac - öt év alatt megduplázódott a téglalakások ára
  Ingatlanpiac - öt év alatt megduplázódott a téglalakások ára
 • Süteménycsomagot kaptak a Kegyeleti központ munkatársai
  Süteménycsomagot kaptak a Kegyeleti központ munkatársai
 • Nőtt az autófeltörések száma tavaly év végén
  Nőtt az autófeltörések száma tavaly év végén
 • A járvány hajtotta fel a használt autók árát
  A járvány hajtotta fel a használt autók árát
 • Lezárult a Magyar Posta küldeménykövető projektje
  Lezárult a Magyar Posta küldeménykövető projektje