3 évnél régebbi cikk

Ezek az új vásárlási idősáv első hetének tapasztalatai Fehérváron
Ezek az új vásárlási idősáv első hetének tapasztalatai Fehérváron

Az idősávok visszaállításáról döntött a kormány még hétfőn. Ennek értelmében keddtől a boltokban 9-től 11-ig csak az idősebb korosztály tartózkodhat a hétköznapokon. Utánajártunk, hogyan tartatják be a korlátozást a kereskedelemben, mik az eddigi tapasztalatok.

A tavaszihoz hasonlóan, bár részben más formában, ismét bevezették az idősek védelmét szolgáló vásárlási idősávot. A járvány első hullámban ez azt jelentette, hogy 3 órát jelöltek ki, amikor csak a 65 év felettiek vásárolhattak az üzletekben, most erre 2 órájuk van, ekkor rajtuk kívül más nem tartózkodhat a boltokban. Ezen szabályok betartatása a kereskedelemben dolgozók feladata, ami nem mindig egyszerű.

Az első napok még a hozzászokásról szóltak. Sok fiatal nem is értesült az új idősávokról. Az elmúlt napok kereskedői tapasztalatai alapján délelőtti, korlátozás alá eső órákban alig vannak vásárlók az üzletekben.

A korlátozás egyébként Székesfehérváron a Városi Piacra és az Iparcikk piacra nem vonatkozik. A Magyar Posta pedig a nyitás utáni első órában biztosít elsőbbséget a 65 év feletti vásárlóknak. Erről bővebben itt olvashatsz.

Részletek a Fehérvár Televízió riportjában:

 

Borítókép: pixabay.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek