Rain13 °C
2021. április 11. vasárnap Zsolt, Leó
Menü
Házhozszállítás

Több mint 21 millió forint támogatást kaptak a fehérvári vendéglátósok, már az utazási irodák is pályázhatnak

Tovább bővült az önkormányzati gazdasági mentőcsomagra pályázók köre, és egyre többen utalnak támogatást a Tovább-foglalkoztatást Segítő Alap számlájára is tette közzé dr. Cser-Palkovics András szerdán.

Szerdán Facebook-posztban tette közzé dr. Cser Palkovics András polgármester, hogy tovább bővült a gazdasági mentőcsomag segítségére jogosultak köre, a Tovább-foglalkoztatást Segítő Alap támogatására az utazási irodákat működtető vállalkozások is pályázhatnak Székesfehérváron.

"Példaértékű volt az az összefogás, amely a járvány első és második hullámában megvalósult Székesfehérváron, és amelynek köszönhetően rengetegen hozzájárultak a védekezés költségeinek biztosításához. Kiemelkedően fontos, hogy segítséget nyújtsunk a korlátozásokkal leginkább érintett szektorok munkavállalói és vállalkozói részére. Elindult és folyamatosan bővül az önkormányzati gazdasági mentőcsomag, és szerencsére egyre többen utalnak támogatást a Tovább-foglalkoztatást Segítő Alap számlájára is, segítve a város erőfeszítéseit. Megköszönve ezt a társadalmi felelősségvállalást, szeretnék tájékoztatást adni az elmúlt időszak döntéseiről, támogatásairól" - emelte a polgármester, majd így folytatta:

 • Ahogy arról már többször hírt adtunk, a veszélyhelyzet időszakában is folyamatosan biztosítottuk a fehérváriak számára a helyi rendeletekben foglalt támogatásokat, így például a megemelt születési támogatást, valamint a 65 évet betöltött személyeknek a települési támogatást. Ez utóbbi kapcsán friss statisztikánk is van: február 21-ig, összesen 10.316 kérelem érkezett be (ez kb. a teljes jogosultak fele). Kollégáink folyamatosan dolgoznak, köszönet Nekik! A benyújtott kérelmek 72,5%-ában, azaz összesen 7.479 esetben született döntés a székesfehérvári időskorú személyek települési támogatásáról. Folyamatosan zajlik az 5.000 forintos támogatás kifizetése.

 • A Tovább-foglalkoztatást Segítő Alapból elsőként a vendéglátóhelyeket üzemeltető vállalkozásokat szerettük volna segíteni. A számukra meghirdetett pályázat már le is zárult, pár hiánypótlás van még folyamatban. Eddig mintegy 60 helyi vállalkozásnak tudtunk segíteni, 21.750.000 forint támogatást biztosítva a részükre. Ezzel eddig 452 munkahely megőrzéséhez tud segítséget biztosítani az önkormányzat. A támogatás folyósítása már megkezdődött, az folyamatosan történik meg a vállalkozások részére.

 • A szállodai szolgáltatást nyújtó vállalkozások is pályázhatnak támogatásra: ezek a vállalkozások megkapják a 2020. évi építményadójuknak megfelelő összeg (összességében mintegy 40 millió forint) legalább 40 %-át. Ebben az esetben is szeretnénk kiemelten kezelni azokat a vállalkozásokat, amelyek megtartották alkalmazottjaikat, tehát a 40%-nak megfelelő támogatás 50 %-ra növelhető, amennyiben a vállalkozás megtartotta munkavállalóinak többségét. Fontos feltétel, hogy csak azok a vállalkozások pályázhatnak az Alap támogatására, amelyek építményadó-köteles ingatlanban működnek. Minden szükséges további információ megtalálható ide kattintva, illetve a pályázati felhívás és adatlap letölthető innen. A pályázat beadásának határideje: 2021. március 1.

 • Folyamatosan zajlik a háttérmunka, folynak az egyeztetések a beérkezett javaslatokról – ez alapján sikerült több körben is bővíteni a Tovább-foglalkoztatást Segítő Alapra benyújtható pályázatok körét: a városi honlapról letölthető a pályázati nyomtatvány, amellyel a játszóházakat, illetve az edző- és fitnesztermeket üzemeltetők jelentkezhetnek támogatásért 2021. március 8-ig. A részletes pályázati felhívás ide kattintva olvasható.

 • Emellett az egyszeri, százezer forintos álláskeresési támogatást kiterjesztettük mindazokra, akik mozikban, a rendezvényszervezésben, a játszóházakban és turisztikai szolgáltatásokban, valamint az edzőtermi szektorokban vesztették el állásukat. A támogatást azok vehetik igénybe, akik tavaly szeptember 1-je óta váltak munkanélkülivé, és azóta sem találtak állást.

 • Legutóbb, a hét elején a városhoz kötődő előadóművészek számára hirdettünk pályázatot, melynek lényege, hogy városunk a sikeres pályázóktól megrendel és a fellépési díj nagy részét azonnal ki is fizeti egy vagy több koncertet, fellépést. A produkciót a korlátozások feloldása után kell teljesíteniük, valamely fehérvári rendezvényen. Egy egyszerű formanyomtatvány kitöltésével lehet majd jelentkezni, és bár a rendelet igyekszik majd a lehető legpontosabban behatárolni az előadóművészetek körét, azonban a műfaj tág határai miatt nagy felelősség fog hárulni a pályázati bizottságra. Értelemszerűen azok pályázhatnak, akik hitelt érdemlően tudják bizonyítani, hogy megélhetésük alapvető része az előadóművészet, és azt hivatásként folytatják, valamint kötődnek vagy kötődtek Székesfehérvárhoz.

 • A járvány miatt bevezetett korlátozások szintén rendkívül keményen érintették a nemzetközi turizmust, ezért a Tovább-foglalkoztatást Segítő Alap támogatására az utazási irodákat működtető vállalkozások is pályázhatnak! Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy ezt a kiegészítést maguk az utazási irodák kérték, mi pedig örömmel adtuk meg a lehetőséget. Egy-két héten belül indul a konkrét pályázati kiírás, a tervek szerint az utazási irodákat működtető vállalkozások – amennyiben megőrizték munkavállalóik legalább felét –, munkahelyenként 50 ezer forint támogatásra pályázhatnak. A támogatási összeg felső határa 2 millió forint.

 • Nagy öröm, hogy már többen is befizettek a Városi Alapba, amelyből a segítségre szoruló vállalkozásokat támogatjuk! Kérem, hogy ha tehetik, Önök is támogassák Fehérvár nehéz helyzetben lévő vállalkozásait! Számlaadatok: Tovább-foglalkoztatást Segítő Alap; 12023008-00153647-06000002.

 • Minden, a városi gazdasági mentőcsomagot illető kérdéssel, problémával fordulhatnak a 22/537-177 és a 70/411-0594-es telefonszámokon elérhető kollégáimhoz!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

 • Költészet napi Versműszak a Vörösmarty Színház művészeivel
  Költészet napi Versműszak a Vörösmarty Színház művészeivel
 • A 10. jubileumi Nemzetközi Hét lesz a Kodolányi János Egyetemen április 12-16-ig
  A 10. jubileumi Nemzetközi Hét lesz a Kodolányi János Egyetemen április 12-16-ig
 • Megtisztult a kiserdő - önkéntesek szedtek össze több mint tíz köbméternyi szemetet
  Megtisztult a kiserdő - önkéntesek szedtek össze több mint tíz köbméternyi szemetet
 • Április 15-től indul a jelentkezés a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjára
  Április 15-től indul a jelentkezés a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjára
 • Koronavírus: átlépte a 32 ezret az eddigi Fejér megyei fertőzöttek száma
  Koronavírus: átlépte a 32 ezret az eddigi Fejér megyei fertőzöttek száma
 • Szlovákiában tíz percen át szólnak a harangok ma délben a koronavírus-járvány áldozataiért
  Szlovákiában tíz percen át szólnak a harangok ma délben a koronavírus-járvány áldozataiért
 • Montenegróban visszatérnek az iskolába az érettségizők
  Montenegróban visszatérnek az iskolába az érettségizők
 • Holnaptól több nyugat-balkáni országban is enyhítenek a korlátozásokon
  Holnaptól több nyugat-balkáni országban is enyhítenek a korlátozásokon

Eseménynaptár

 • Illegális gyógyszerlerakatot számoltak fel a rendőrök a fővárosban
  Illegális gyógyszerlerakatot számoltak fel a rendőrök a fővárosban
 • Egyre népszerűbb az elektronikus fizetés
  Egyre népszerűbb az elektronikus fizetés
 • Franciaországban kiszélesítik a koronavírus-elleni oltásra jogosultak körét
  Franciaországban kiszélesítik a koronavírus-elleni oltásra jogosultak körét
 • A legidősebbek mielőbbi beoltását írja elő az új olasz oltási program
  A legidősebbek mielőbbi beoltását írja elő az új olasz oltási program
 • Koronavírus: átlépte a 32 ezret az eddigi Fejér megyei fertőzöttek száma
  Koronavírus: átlépte a 32 ezret az eddigi Fejér megyei fertőzöttek száma
 • Véget ért a hazai síszezon
  Véget ért a hazai síszezon
 • Szlovénia enyhített a járványügyi korlátozásokon
  Szlovénia enyhített a járványügyi korlátozásokon
 • Ma is országszerte folytatódik az oltások beadása
  Ma is országszerte folytatódik az oltások beadása
 • Ma van a magyar költészet napja
  Ma van a magyar költészet napja