3 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: az újranyitás után is megmaradnak a támogatások
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Orbán Viktor: az újranyitás után is megmaradnak a támogatások
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Az újranyitás után egy hónapig fenntartják a támogatásokat - nyilatkozta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A miniszterelnök az interjú elején elmondta, hogy a járványhelyzet drámaian romlik. Az elmúlt 24 órában 4668 új fertőzöttet diagnosztizáltak, és 123 beteg halt meg.

451 ember van lélegeztetőgépen, és 5027 ember van kórházban.

A romló járványhelyzet miatt a kórházakban emelt szintű készültséget rendeltek el.

"Újra azt a régi készültségi állapotot kell visszahozni, ami áprilisban és novemberben volt" - fejtette ki Orbán Viktor, majd szólt arról is, hogy jól halad az oltási program. 2,5 millióan regisztráltak eddig, és húsvétra az összes regisztrált meg fogja kapni legalább az első oltását. A miniszterelnök kiemelte, mivel van vakcina, ezért lehet gondolkozni a nyitásról, de közben átmenetileg egy felfutó szakaszba is beléptünk.

"Nagyon fegyelmezetten fenn kell tartani a korlátozásokat. Vannak javaslatok, miszerint lehetnek szigorítások" - mondta a kormányfő, aki szerint a határokon mindenképpen szigorítani kell. 

Orbán Viktor kiemelte, a harmadik hullám sok tízezer ember munkáját veszélyezteti. Nagyon sokan bizonytalan helyzetben vannak.

"Megvannak az eszközök arra, hogy akiknek támogatást adtunk, azokat előre ki tudjuk fizetni. Ezeket a támogatásokat az újranyitást követő egy hónapban is fenn fogjuk tartani" - tette hozzá a miniszterelnök, majd példaként említette, hogy egy évvel ezelőtti helyzethez képest most 55 ezerrel kevesebben dolgoznak. Ezt a következő hónapokban nullára, vagy e fölé kell vinni

Borítókép: mediaklikk.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek