3 évnél régebbi cikk

Díjat neveztek el Siklósi Örsről, az AWS nemrég elhunyt frontemberéről
·Hírekzene·Utolsó frissítés: undefined
Díjat neveztek el Siklósi Örsről, az AWS nemrég elhunyt frontemberéről
·Hírekzene·Utolsó frissítés: undefined

Idén is megrendezik a Fülesbagoly Tehetségkutatókat, a tavalyi évhez hasonlóan Debrecen, Budapest és Martonvásár ad helyet a könnyűzenei versenyeknek. Az eseményeken az AWS elhunyt énekesére emlékezve átadják a Siklósi Örs Díjat.

Május 9-én a debreceni Nagyerdei Víztorony kerthelyiségében lesz az első Fülesbagoly-döntő. Ezt követi a budapesti július 11-én a Kobuci Kertben, majd a martonvásári szeptember 11-én a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A tehetségkutatók egymástól függetlenek, mindegyikre lehet jelentkezni a teljes Kárpát-medencéből a könnyűzene bármely stílusában alkotó, induló magyar előadóknak és együtteseknek.

A tehetségkutatókon megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, ők valamennyien értékes nyereménnyel gazdagodnak. A három győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint.

A versenyen megemlékeznek az idén februárban elhunyt AWS énekeséről: a hozzátartozók, zenekartagok hozzájárulásával mindhárom döntőben a legjobb frontembernek átadják a Siklósi Örs Díjat.

Jelentkezni mindhárom versenyre a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon lehet. A beküldött hangfelvételek alapján történő előzsűrizést követően mindhárom döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be; itt 15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be. 

(Forrás: MTI)

Borítókép: facebook.com/awszenekar
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek