Fair28 °C
2021. június 18. péntek Levente
Menü
Házhozszállítás

Székesfehérváron 18 milliárd forintos beruházást hajt végre a Hanon Systems

Új kutatási-fejlesztési centrumot is létrehoz Fehérváron a Hanon.

A Hanon Systems Hungary Kft. 18 milliárd forintos beruházásba kezd Székesfehérváron, amelyhez a magyar kormány 4,6 milliárd forintos állami hozzájárulást nyújt. Az összegből az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártási kapacitását bővíti a beszállító.

A dél-koreai cég nemcsak 40 új munkahelyet teremt ezzel a beruházással, hanem egy új kutatási-fejlesztési centrum is létrejön Fehérváron.

Az 1986-ban alapított Hanon Systems a világ egyik legnagyobb autóipari klímatechnikai beszállítója. A dél-koreai cég világszerte 51 gyártó üzemet és 3 innovációs központot működtet, termékeit használja többek között a Ford, az Audi, a Volvo, Renault is.

Székesfehérvári üzem csaknem 1600 munkavállalóval állít elő alkatrészeket. A Nógrád megyei Rétságon 2001-ben, Pécsett pedig 2019-ben építettek újabb gyárakat – olvasható a cég honlapján. Beszámolójuk szerint a magyarországi vállalat nettó árbevétele 2019-ben meghaladta a 65 milliárd forintot, 2020-ban az 58 milliárd forintot, túlnyomórészt külföldi értékesítésekből.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár