Hírek
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 09., 15:33
Hírek,flashmobEsernyős flashmob lesz Székesfehérváron2003. augusztus 27-én rendezték az első magyar flashmobot, ami ugyan nem felelt meg a flashmobok egyik legfontosabb szabályának, de legalább az első volt. Tizenhat évvel később ugyanezt megismétlik Fehérváron, az Országalmánál. Bárki részt vehet rajta, akinek van öt perce és egy esernyője.
2019. 08. 08., 19:10Hírek,közlekedésÍgy használd helyesen a Dózsa György úton felállított ideiglenes körforgalmatA Királyi Napok miatt forgalomkorlátozásokat vezettek be a város több pontján. Egy-egy új helyzet okoz némi fejtörést az autósoknak, pedig minden változás látható a kihelyezett táblákon.
2019. 08. 08., 17:35Hírek,közlekedésKözlekedik Fehérvár: szembejövő sávok közé (!!!) kanyarodott egy autósIsmerős ez a helyzet? Gyanútlanul állsz a Horvát István-Széchenyi kereszteződésben a lámpánál, amikor a sávodba kanyarodik szemből egy autós. Nem? Pedig megtörtént. A mesebelinek tűnő vasárnapi esetről videó is készült.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 07., 14:46
Hírek,tanulásMit érdemes tanulni, ha nem vettek fel főiskolára, egyetemre? Hiány-szakképesítések FejérbenKözel harmincezer fiatalnak nem sikerült idén a felsőoktatási felvételi, ám ha mégis tanulni szeretnének, akár támogatott lehetőségek is rendelkezésükre állnak.
2019. 08. 06., 17:12Hírek,illegálisIllegális tűzijátékozás volt Fehérváron, a Sarló utcában - akár 150 ezer forint is lehet a büntetésEgy társas ház tetejéről indított valaki tűzijátékot tegnap este a Sarló utcában, a rögtönzött bulinak egy fél város örülhetett este tíz órakor.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 06., 11:09
Hírek,Királyi NapokEzekre a forgalomkorlátozásokra számíts a Királyi Napok alattAugusztus közepétől egyértelműen a Királyi Napokról szól minden Székesfehérváron. A szuper programok mellett azonban néhány forgalmirend-változásra is számítani kell.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 05., 10:48
Hírek,forgalomkorlátozásFelújítás miatt újabb forgalomkorlátozások vannak az ÖreghegyenA Fiskális út felújítási munkálatai miatt egyirányúsításokat vezettek be a Pozsonyi út - Béla út közötti szakaszon, ugyanakkor továbbra is kétirányú marad a forgalom a Máriavölgy - Kassai utca között. Az érintett autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.
2019. 08. 04., 19:27Hírek,időjárásNapos, meleg, de csapadéktól sem mentes hét elé nézünkA heti időjárást a napsütés fogja jellemezni, azonban helyenként kialakulhatnak majd frissítő záporok, zivatarok.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közélet,március 15.Cser-Palkovics András: a márciusi ifjak tetteire a magyar lelki erő örök forrásaként tekintünkA hagyományokhoz hűen idén is diákok műsorával emlékezett meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc március 15-i eseményeiről Székesfehérvár, majd a Városház téren hangozott el Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnökének ünnepi beszéde.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közélet,elismerésHaufe Andor, a Fehérvár Médiacentrum gyártásvezetője vehette át idén a Penna Regia-díjatA szabad sajtó napjához kapcsolódó városi elismerést a nemzeti ünnepen adta át a Székesfehérvár polgármestere, aki a véleménynyilvánítás szabadságát, és annak fontosságát hangsúlyozta beszédében.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közélet,kórházFogjunk össze ismét a fehérvári kórházért!Tavaly sikerült a célkitűzés, és idén is elindult a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity Program, amelyen a fehérvári kórház szeretne nyerni, és egy színes programokkal, sportbemutatókkal teli családi napot szervezni munkatársai számára, megköszönve ezzel is áldozatos munkájukat.
2019. 08. 03., 14:16Hírek,halakNincs ellenszer a Csónakázó-tó halainak pusztulásáraNem létezik megfelelő gyógyszeres kezelés a Csónakázó-tó kárászainknak, a tenyérnyi méretű halak túlszaporodás miatt pusztulnak, a vérmérgezésre az antibiotikumos kezelés sem hat.
2019. 08. 02., 16:52Közlekedés,motorAz érem másik oldala: hogy vigyázzanak az autósok az ennyire szabálytalan motorosra? - videóAlig egy hete írtuk: fokozottan figyeljünk a motorosokra a hőségben. Ám ez nem mindig egyszerű, ahogy a Facebookra feltöltött székesfehérvári videó is megmutatja.
2019. 07. 31., 19:16Hírek,az ország tortájaA Boldogasszony csipkéje lett idén Az ország tortája, a Kicsi Gesztenye pedig Magyarország Cukormentes TortájaTöbb, mint fél kiló málnát tartalmaz Az ország tortája 2019-es győztese. A Boldogasszony csipkéje a dunaföldvári Tóth Cukrászdában készült el először. Kiderült az is, hogy Magyarország Cukormentes Tortája 2019-ben a Kicsi Gesztenye lett. Ezt a szegedi A Cappella Cukrászdában álmodták meg. A győztes ...
2019. 07. 31., 11:01Közlekedés,bicikliHasználd a kerékpárutat! - 2 Kerék 1 PercbenMikor használhatjuk és mikor nem a járdát kerékpárral?
2019. 07. 30., 19:32Hírek,jótékonyságHorgásztábort szerveztek a beteg sárbogárdi kisfiúértVerőfényes napsütés, természet, gyerekek és jókedv. Horgásztábort szervezett a székesfehérvári Köztéri kincs megálmodója, Varga-Horváth Melinda. A kezdeményezés egy sárbogárdi fiú kérésére jött létre.
2019. 07. 29., 17:40Sport,VidiVisszaköltözhet a Vidi: a MOL Aréna Sóstóban kezdi a bajnokságotA klub közleményben tudatta: az elmúlt hetek megfeszített munkájának köszönhetően Székesfehérvár Önkormányzatától és a szakhatóságoktól olyan írásos biztosítékokat kaptak, amelyek alapján labdarúgó-mérkőzéseket rendezhetnek.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 07. 29., 15:54
Hírek,BalatonA viharos hétvége a Balatont is elfújtaAz "elfújta" kifejezést pedig szó szerint érthetjük, a viharos szél ugyanis 40 centiméteres különbséget okozott a tó két végének vízállásában.
2019. 07. 28., 18:02Hírek,időjárásNyaralni indulsz? Esőkabátot készíts, mert változékony lesz az időEgy kis zápor, egy kis zivatar, egy kis hidegfront, na, meg azért kellő mennyiségű napsütés - íme a jövőheti időjárás az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.
2019. 07. 27., 18:25Hírek,balesetFokozottan figyeljünk a motorosokra a nagy hőségben!Javában tombol a nyár, ilyenkor sokan választják közlekedésre a motorkerékpárt autó helyett. Azonban nemcsak a motorosok, hanem a motoros balesetek száma is növekszik, nem árt tehát figyelni rájuk is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
Bűnügy,csalásElőzetesnéző milliárdos pénzmosás: 11 csalót kaptak el a Fejér vármegyei rendőrökMintegy 4000 károsulttal járó, csaknem 1,4 milliárd forintos pénzmosás felelőseit fogták el öt vármegye 11 helyszínén.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bűnügy,rendőrségEmberkereskedelem és kényszermunka: a székesfehérvári bordélyházban is dolgoztattakHa a lány nem nyújtott szexuális szolgáltatást, akkor kevesellték a „hazavitt” összeget – amivel reggelente el kellett számolnia –, ezért ennek érdekében volt, hogy zsarolták vagy fizikailag bántalmazták.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bűnügy,csalás„A főnökkel meg van beszélve” – trükkös csalással fosztott ki lottózókat egy fehérvári férfi és társaA székesfehérvári csaló és hatvani társa a lottózókba betelefonálva rávették az alkalmazottakat arra, hogy vegyenek fel számukra fogadást. Azt mondták, hogy jóban vannak a főnökkel.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 07. 27., 15:23
Sport,FEZENAlbások a FEZEN-enAz Alba Fehérvár kosarasai és az Alba FKC női kézilabdázói is kilátogattak a FEZEN-re, a szurkolók a Reaktiválóban találkozhattak kedvenceikkel.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 07. 27., 13:58
Hírek,vásárlásJövőre a fehérvári Auchanba is érkeznek az önkiszolgáló kasszákBudakalászon és Óbudán már most is működnek önkiszolgáló kasszák az Auchanban, a következő év első felében pedig a székesfehérvári hipermarketben is elérhető lesz a szolgáltatás. A tizenhat automata akadálymentes lesz, viszont nem lehet majd készpénzzel fizetni.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 07. 26., 18:21
Hírek,figyelemÍgy melegszik az autó belső hőmérséklete a tűző naponA mai rohanó világban számtalanszor előfordul, hogy a nagy kapkodás közepette valamit kedvenc járgányunkban felejtünk. Ezzel egész addig nincs is nagyobb probléma, amíg ezt nem nyáron tesszük, és nem gyerekünket, netalántán kiskedvencünket hagyjuk a a gépjárműben. Mutatjuk, hogyan forrósodik a helyz...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 07. 26., 17:04
Hírek,buliEnnyi volt a LeBaron Club, de vajon mi lesz a helyén?Ősztől nem LeBaron Club lesz a strand melletti szórakozóhely neve. A záróbulit két hónapja tartották, de már készül az új hely, melynek a neve sem titok. Az N-Joy új dizájnnal, megújuló belső térrel, hétköznapokon pedig étteremmel lesz Fehérvár legújabb szórakozóhelye. Legkésőbb szeptember végén nyi...
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Új megállók és éjszakai járatok. A 2024.03.27-én megjelent lapszámunkban bemutatjuk a fehérvári buszhálózat bővítését. Spányi Antal megyés püspök ünnepi gondolatai mellett, az Országos Diákparlament üléséről és fehérvári sikerekről számolunk be. Kellemes időtöltést és boldog húsvétot kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Visszatérő rendezvények és sztárfellépők idén, állami kitüntetések fehérváriaknak, újabb fontos leletek kerültek elő, és nagyon jó szezont zártak a fehérvári hokisok. A március 21-i számhoz jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megkezdődhet az Auchan melletti körforgalom bővítése, új utcajelző táblákat helyeztek ki a Szedreskerten, turisztikai központtá nőtte ki magát a pákozdi katonai emlékpark. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. március 13-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívá...

Fehérvár Médiacentrum fotója

Folytatódik a feltárás a Nemzeti Emlékhelyen, ismét beszennyezték a Gugásvölgyi záportározó csatornáját, és elkészült a Rózsaliget beültetése. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. március 7-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megvannak a Versünnep döntősei, hatmilliárdos iskolafelújítás keretében már javában zajlanak a munkálatok. A február 29-i számban az új aréna nyílt napján is jártunk. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Béremelés, fejlesztések és tartalék, megújul hat szakképző iskola és nyílt napok lesznek az új arénában. Számos, fontos, helyi információt találtok a 2024. február 22-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!