Hírek
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 16., 16:17
Hírek476 éve temettek utoljára magyar királyt Székesfehérváron476 évvel ezelőtt borús őszi napra ébredt a magyar nemzet - és most nem feltétlenül az időjárásra gondolok. I. Jánost, közismertebb nevén Szapolyai Jánost viharos, 14 évig tartó uralkodás után Székesfehérváron, a Nagyboldogasszony-bazilikában helyezték örök nyugalomra 1540. szeptember 15-én.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 16., 12:09
Hírek,hétvégeFehérvári programok a hétvégére: az utolsó fagyi a Viniczaiban, kezdődik a jégkorong-bajnokság és mozikban a Bridget Jones babát várÚjabb hétvége, újabb izgalmas fehérvári programok. Fagyizz egy utolsót a Budai úti Viniczai Cukrászdában, izgulj a Fehérvár AV19-ért a jégkorong-bajnokságon, vagy járd körbe Fehérvár titkolózó, a látogatók előtt ritkán megnyíló épületeit a Kulturális Örökség Napján. De persze lesz még Civil Nap, kon...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 16., 11:29
Hírek,KultúraHogyan készülj kiállításra? Tippek, hogy ne legyen többé unalmas a múzeumba járásA magas művészet ágait erős sztereotípia övezi. Elavult, unalmas, kit érdekel. Ezen a könyv- és filmipar olyan remekei is keveset segítettek, mint a Da Vinci-kód, Indiana Jones-sorozatok, Mona Lisa mosolya és egyéb művészettörténettel vagy éppen kincskereséssel kapcsolatos történetek. Arra talán ráv...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 16., 03:58
Hírek,időjárásOlyat kapunk hétvégén az időjárástól, hogy a fal adja a másikat: 10 fokra is csökkenhet a hőmérsékletPénteken hunyorgunk, szombaton eső, ami helyenként még vasárnap is kitart. Ennyit az idei nyárról, de hát szeptember közepe van, mégis mit vártunk? Megjött az ősz. Nincs itt semmi látnivaló, haladjunk tovább, kérem szépen.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 15., 17:58
Hírek,VédelemHogyan kerül óvszer-automata egy fehérvári gimibe? A védekezés módjai régmúlttól napjainkigNapjainkra számos termék adott arra, hogy gyermekvállalás kockázata nélkül bújjunk össze párunkkal, vagy éppen egy idegennel. A modern kor több alternatívát kínál az önfeledt együttlétekre, a felelősségvállalás problémája azonban gyakran felüti fejét. De hogyan védekeztek a régi világban? Fogamzásgá...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 15., 16:38
HírekMegkezdték a Csónakázó-tó feltöltését - Van, aki már birtokba is vette a vizetMegkezdődött a székesfehérvári Csónakázó-tó feltöltése, miután véget ért a mederkotrás és a partfal megerősítése. Ma délután az első lakók már birtokba is vették új élőhelyüket.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 14., 22:00
Hírek,VédelemMég lehet jelentkezni határvadásznak!Az első két hónapban 150 000 forintot, a modulzáró vizsga után pedig már 220 000 forintot keresnek majd a határvadászok. Amellett, hogy az ország bármely rendőrkapitányságán lehet jelentkezni határvédőnek, toborzást is tart a rendőrség. Az egyenruhások a következő napokban Székesfehérváron a Holland...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 14., 16:58
Hírek,terekCsütörtökön Cuccolj a Holdra!Áltudományos holdkő készítéssel, és -tapogatással, valamint kitűzők, pólók, táskák és tornazsákok "Holdható" kivitelezésével készül kiállításának zárórendezvényére Iski Kocsis Tibor. A művész LUNA című tárlata szeptember 18-ig még látogatható, a zárórendezvényt azonban már 15-én, vagyis csütörtökön...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Sport,kosárlabda„Fiatalabb koromban kosarasnak hittek” – Az Alba meccsén járt Jakabos ZsuzsannaAz Arconic-Alba fehérvár legutóbbi mérkőzésén Jakabos Zsuzsanna végezte el a kezdődobást. A többszörös Európa-bajnok úszóról magassága miatt sokszor feltételezik, hogy egykor kosarazott, de csupán hobbiszinten került közelebbi barátságba a labdával.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Sport,síelésMától újranyit az eplényi sípályaÚjra megnyitják az eplényi síközpontot hétfőn - közölte a Síaréna Vibe Park a közösségi oldalán vasárnap este.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Sport,amerikai foci A Berlin Thunder csapatával mérkőzik meg az ELF nyitófordulójában a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapataPénteken bejelentették a 2023-as European League of Football menetrendjét.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 14., 15:10
Hírek,SzagValami bűzlik Fehérváron, megint trágyaszagban úszik a városAblakok nyitva, a késő nyár utolsó napsugarait élvezzük innen az irodából. A nyugalomnak azonban nem örülhet minden érzékszervünk, orrnyílásaink ugyanis csurig teltek a Fehérvárt belengő trágyaszaggal. Itt valami nagyon bűzlik.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2016. 09. 14., 13:59
Sport,mellrákMiért van rózsaszín szalag a Fehérvár Enthroners játékosainak sisakján?Október színe a rózsaszín, hiszen 1985 óta ez a hónap a mellrák elleni küzdelem nemzetközi hónapja. Világszerte a legkülönbözőbb módon próbálják felhívni a nők figyelmét erre a betegségre, a rendszeres szűrésre és az önvizsgálat jelentőségére. A Fehérvár Enthroners játékosainak sisakjára is felkerül...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 13., 22:21
Hírek,celebPákozdon is feltűnt Harrison Ford!!!Egy ideje nem telik el nap, hogy ne posztolna valaki a Facebook falára egy fotót Harrison Forddal. Tekintettel arra, hogy jó pár évig Pesten éltem, ezek a fotók hozzám is eljutottak a közösségi oldalon, most azonban nem pesti, hanem pákozdi kapcsolataimnak hála jött velem szembe Han Solo megformálój...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 13., 19:36
Hírek,Ti küldtétekSzivárvánnyal érkezett az eső FehérvárraA Vörösmarty Rádió egyik hallgatója küldte a fotót. Ő így látta az eső megérkeztét.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 13., 17:30
HírekBezárják a bicskei menekülttábortDecember végén bezárják a bicskei menekülttábort.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 13., 16:29
HírekA mostani hőség még nem a vénasszonyok nyaraAz elmúlt hetekben az átlagoshoz képest magasabb volt a hőmérséklet. Szeptember közepén még mindig tart a kánikula, azonban ez még nem a vénasszonyok nyara. A napokban többször is 30 Celsius fokig kúszott a hőmérő higanyszála.
2016. 09. 12., 21:00HírekbalesetBaleset történt az M7-esen FehérvárnálEgy mikrobusz és egy terepjáró ütközött össze az M7-es autópályán Székesfehérvárnál, a 62-es út csomópontjának közelében.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 12., 19:45
Hírek,munkaMiért nem ilyen minden magyar álláshirdetés?Tegnap az egyik székesfehérvári Lidlben jártam és ahogy beléptem az ajtón, a képen látható álláshirdetés fogadott. Nem csak engem, hanem mindenkit, aki betér az üzletbe. Bruttó 331.856 forintért keresnek boltvezető-helyettest és a fizetésen kívül valamennyi további juttatást is tételesen felsorolják...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 12., 18:05
Hírek,EmlékezésAmikor Csoóri Sándor Fehérváron járt...Merthogy volt ilyen is. Nyilván nem is egyszer. Elvégre mégiscsak zámolyi születésű a Kossuth-díjas költő, a Nemzet Művésze. Csoóri Sándor 87 évesen hunyt el.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közélet,Ráczné Földi JuditPert vesztett a fehérvári DK-s képviselő, most a Kúriához fordul A Kúriához fordul a DK-s Ráczné Földi Judit, aki kedden pert vesztett Válasz Online ellen. 2021-ben offshore-gyanúval hozták összefüggésbe a baloldali hírportálon a Demokratikus Koalíció elnökségi tagját, aki Székesfehérváron indult az előválasztás során.  
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közélet,interjúCser-Palkovics András: „Nekem itt Székesfehérváron 100 ezer főnököm van”A székesfehérvári polgármester egy interjúban elárulta, hogy szívügye a város közlekedése. A tanárok bérrendezése szerinte nem oldja meg az oktatás összes problémáját. Párbeszédet sürget a magyar politikai életben.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közélet,segítségA Kríziskezelő Központ az ünnepek után is várja az adományokatHabár az ünnepeknek vége, a télnek korántsem. A Kríziskezelő Központ továbbra is várja az adományokat a Sörház tér 7-es szám alatt. Most elsősorban meleg cipőkre, csizmákra, bakancsokra van szükség.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 12., 15:16
BűnügymigrációLetartóztattak egy migránst Székesfehérváron, mert erőszakoskodott egy kislánnyalKislánnyal erőszakosodott egy migráns Bicskén az elmúlt héten.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 12., 14:00
Hírek,gyászElhunyt Csoóri Sándor, zámolyi születésű költő, íróÉletének 87. évében meghalt Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas költő, író, a nemzet művésze.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 12., 11:56
Hírek,energiaSzékesfehérvár különös energiáinak titka avagy Ley-vonalak Fejér megyében Az erő legyen veled - hangzik a jól ismert mondat a jól ismert filmből. De vajon valóságban is létezik egy mindent átfogó energia? Őseink, valamint egyes mai elméletek szerint igen, és a Földet idegrendszerként behálózzák az energia-vonalak. Ezek bizony Fejér megyét sem kerülik el és különös energiá...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 12., 08:45
Hírek,reggelTraffipax, időjárás, hírek - Kezdd a hetet túlélőcsomagunkkalMa összeszedtünk minden fontos információt, ami nélkülözhetetlen egy kellemes hétfő eltöltéséhez. Kezdd velünk a hetet!
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Kezdődik, másfél éven belül teljesen megújul a Tóparti gimi. Életmentő növények, avagy hogyan tartsuk tisztán a levegőt az otthonunkban. Mindezek mellett fiatal tehetségekről is szó lesz. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Lassítani kell! Nemcsak a mindennapokban érdemes megfogadni ezt a tanácsot, bizony a közutakon is vissza kell venni a tempót. Maroshegyen legalábbis mindenképp, ha nem akarunk sokat fizetni. A lassulást kezdjük rögtön olvasással, itt a legfrissebb magazin.

Fehérvár Médiacentrum fotója

Okos tantermekben okosodhatnak a fehérvári diákok, 152 új parkolóhelyet alakítanak ki a vasútállomásnál és tovább zöldül a város, 15 hektárnyi erdőt telepítenek. Minderről bővebben a legújabb lapszámban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Ha új év, akkor új szabályok. Legújabb lapszámunkból kiderül, milyen változásokra kell számítani 2023-tól. Kellemes olvasgatást és boldog új évet kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Lezárult az Aranybulla-emlékév, bővülnek a parkolóövezetek és újabb dicsőség a városnak, Szélig Viktor bekerült a Hírességek Csarnokába. Az év utolsó lapszáma hamarosan a postaládákban, de addig is lehet lapozgatni online formában. Békés, áldott ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új képzések indulnak a fehérvári felsőoktatásban, idősebb Ocskay Gábor élete egy kötetben és közösen díszített karácsonyfa. Ezúttal ez kerül az asztalra, vagyis az újságba. Kellemes olvasást kívánunk!