Hírek
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 25., 19:46
Hírek,időjárásKegyes az időjárás a nyaralókhoz: marad a meleg augusztus utolsó heténNem lesz okuk panaszra azoknak, akik a nyár végső hetére időzítették a vakációjukat itthon: augusztus utolsó napjaiban is harminc fok feletti melegre készülhetünk, és csak szórványos záporok frissítik majd fel a levegőt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 25., 11:36
Hírek,oktatásTámogatás a húszévesnél fiatalabban jogosítványt szerzőknekMár az állam is támogatja a vezetni vágyókat, a sikeres KRESZ-vizsgáért és tanfolyamért pénzösszeg is jár.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 24., 17:23
Hírek,állatokÉpül a vadmadárgondozó SóstónÉpül a vadmadárgondozó és annak közösségi tere Sóstón. A szerkezetépítés befejező fázisa zajlik éppen, a beruházás több mint 400 millió forintból valósul meg és hamarosan elkezdik a külső röpdék kialakítását is. A munka várhatóan jövő februárban ér véget.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 22., 17:19
Sport,interjúTestépítő-világbajnokságra készül a székesfehérvári Gazdag KittiGazdag Kitti miután meghódította a 2018-as Superbodyt, tovább akarta folytatni nyerő szériáját, teljes erőbedobással célozta meg a tavaszi versenyszezont. Igen ám, de az egészsége közbeszólt, így rövid pihenő után jelenleg már az őszi etapra készül, amely során novemberi testépítő-világbajnokságon i...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 21., 18:33
Közlekedés,iskolakezdésMire figyeljenek az autósok iskolakezdéskor?Szeptemberben gyerekek ezrei lepik el az utcákat, a vonulások közepette pedig sokan meggondolatlanul manővereznek a járdán. Hogy ne legyen tragédia a vége, az autósoknak is óvatosabban kell vezetniük ebben az időszakban. Mutatunk néhány tippet, amit jó ha észben tartotok.
2019. 08. 21., 10:53Hírek,közlekedésForgalomkorlátozások lesznek a héten a Széna térnél és a Mészöly Géza utcábanEgyirányúsítás és útlezárás is lesz Székesfehérvár több utcájában munkavégzés miatt augusztus 21 és 28 között.
2019. 08. 20., 17:02Sport,fociA FIFA történetében először magyar találatra is szavazhattok a Puskás-díj tíz legszebb gólja közöttÚgy néz ki, hogy a magyarok ismételten egyre nagyobb hírnevet szereznek maguknak a futball világában: a 2016-os eb-re való kijutás (majd a csoport megnyerése) után a 2020-as eb selejtezőin aratott győzelmektől volt hangos a sajtó, most pedig kisebb csodával felérően magyar játékost is neveztek a FIF...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 19., 19:28
Sport,kosárlabdaTeljes kerettel készül az Alba kosárcsapataAlaposan átalakult nyáron az Alba Fehérvár, a kosárlabdacsapat megújult kerettel és szakmai stábbal készül a 2019/2020-as szezonra.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közélet,környezettudatosságÜltessünk, hogy élhessünk! - Polgárdiban folytatódott a faültetési programÜltessünk, hogy élhessünk! címmel programot indított a Kereszténydemokrata Néppárt. A teremtett világ védelméért életre hívott faültetési kampány hosszútávú gondolkodást jelent a KDNP részéről.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közélet,március 15.Cser-Palkovics András: a márciusi ifjak tetteire a magyar lelki erő örök forrásaként tekintünkA hagyományokhoz hűen idén is diákok műsorával emlékezett meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc március 15-i eseményeiről Székesfehérvár, majd a Városház téren hangozott el Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnökének ünnepi beszéde.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közélet,elismerésHaufe Andor, a Fehérvár Médiacentrum gyártásvezetője vehette át idén a Penna Regia-díjatA szabad sajtó napjához kapcsolódó városi elismerést a nemzeti ünnepen adta át a Székesfehérvár polgármestere, aki a véleménynyilvánítás szabadságát, és annak fontosságát hangsúlyozta beszédében.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 18., 18:35
Hírek,időjárásNem lesz túl változatos az időjárás a következő napokbanMeleg, meleg, meleg, na meg napsütés - kis túlzással ezzel az egyszerű képlettel leírható a jövőhét időjárása.
2019. 08. 17., 14:54Hírek,az ország tortájaEbben a tizenkét Fejér megyei cukrászdában lehet megkóstolni Az ország tortájátÉpp egy tucatnyi Fejér megyei cukrászdában lehet megkóstolni augusztus 18-tól Az ország tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját is. A Boldogasszony csipkéjét és a Kicsi Gesztenyét hét székesfehérvári hely mellett Bicskén, Csákváron, Dunaújvárosban, Polgárdiban és Velencén is ki lehet próbálni ...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 17., 10:15
KözlekedésbalesetNyolc autó ütközött az M7-esen, óriási a torlódásSzombaton reggel nyolc gépkocsi ütközött össze az M7-es autópályán, Pázmánd térségében, a Balaton felé vezető oldalon.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 16., 13:06
Közlekedés,forgalomkorlátozásForgalomkorlátozások a négynapos hétvégén SzékesfehérváronKözépkori forgatag, szertartásjáték, könnyűzenei koncertek, Öreghegyi Mulatságok és számos augusztus 20-i ünnepi esemény színesíti a hosszú hétvégét. Mindez jó néhány változással jár a város megszokott forgalmi rendjét illetően.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 16., 10:54
Hírek,innovációKözbeszerzés az innováció szolgálatábanA Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség 2016. június 1-vel az INTERREG Central Europe Program keretében indította el a „PPI2Innovate – Az innovatív közbeszerzési eljárás használatának támogatása Közép-Európában” című projektjét.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 14., 13:00
Hírek,könyvSzeptember végén már lesz POKET zsebkönyv-automata SzékesfehérváronÁprilis óta tudjuk, hogy érkezik az olcsó zsebkönyveket automatából áruló POKET Fehérvárra, most már azt is, hogy pontosan mikor. A 990 forintos színes könyveket legkésőbb szeptember végétől lehet a városban is megvásárolni. Az automata helye sem titok már: a színház környékén kell majd keresni.
2019. 08. 13., 20:09Hírek,figyelemNébih: fémdarabot találtak a párizsibanA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) érkezett bejelentés szerint egy magyar vásárló fémdarabot talált a Tescóban vásárolt Kaiser márkájú Arany Pulyka párizsiban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 13., 19:03
Hírek,büszkeségeinkLánczos-Szekfű ösztöndíjak: a Fehérvár Médiacentrum munkatársai is a díjazottak közöttSzámos terv megvalósítására nyertek pályázók Lánczos Kornél-Szekfű Gyula Ösztöndíjakat idén is. Ecsedi Mária képzőművész kapta a Deák Dénes Díjat, Szeredi Merse Pál művészettörténész Deák Dénes Ösztöndíjat nyert.
2019. 08. 13., 17:36Hírek,parkolásIngyenes lesz a parkolás Székesfehérváron a négynapos hosszú hétvégénA történelmi belvárosba, ami kiemelt parkolási zóna, ezen időszak alatt is csak engedéllyel lehet behajtani!
Időjárás
Még több cikk
Fehérvár Médiacentrum fotója
Időjárás,jégesőVillámlás, erős szél és jégeső miatt adtak ki figyelmeztetést FejérreÓrákon belül megérkezik a hidegfront, ami véget vet a nyárias időnek. Kedden akár 15 fokkal is hűvösebb lehet, mint az elmúlt napokban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Időjárás,hétvégeNapos, nyárias idő várható a hétvégénJellemzően napos, nyugodt, nyárias idő várható a hétvégén, bár a szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül alakul, de vasárnap akár 31 fok is lehet - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Időjárás,felmelegedésNyarat meghazudtoló idővel indul a hétA fürdőruhák azért még pihenhetnek kicsit a szekrényben, azonban a napszemüvegek, rövidnadrágok, szoknyák előkerülhetnek. Nézzük, milyen időt ígérnek a HungaroMet szakemberei!
2019. 08. 13., 15:22Hírek,lokálpatriótaMiért pont Fehérváron forgatták a Xiaomi új okoskarkötőjének reklámját?Elsőre csak nagyon ismerős, de kikockázva minden helyszín könnyen felismerhető: többek között az Országalma, a Romkert, a Vörösmarty Színház és az Órajáték is a szerepel a Xiaomi okoskarkötőjének új reklámjában. Az ok banális: a cég egyik hazai forgalmazója jó ideje egy magyaralmási fotóssal dolgozi...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 12., 19:16
Sport,PortréCzettl Andi négy életeAnya, vállalkozó, edző, pedagógus – ha címkézni akarnék, elsősorban ezeket aggatnám az Alba Triatlon Egyesület alapító tagjára. Valaha élsportolónak készült, aztán gyógypedagógiát tanult, ami végül csak huszonöt év elteltével vált hivatásává. Azt mondja, túl van egy teljes életszakaszon, és negyvené...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 08. 11., 18:29
Hírek,időjárásA jövő héten mérséklődik a kánikula, cserébe a hét elején akár 38 fok is lehetMiután a hét második felében rendesen odapörkölt nekünk az időjárás, az elkövetkezendő időszakban szerencsére 30 fok alatti maximumok várhatóak. Persze azért hétfőn és kedden még simán hőgutát kaphatunk, ugyanis ezekben a napokban a hőmérő akár 38 fokot is mutathat.
2019. 08. 11., 10:14Hírek,balesetTűz ütött ki egy székesfehérvári étterem tetőterébenA tűzoltók megfékezték a lángokat, az egységek megbontják a tetőt.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Emléktáblát avattak Klebelsberg Kuno emlékére, száznegyven éves az Árpád technikum, megújult a baptista imaház és tematikus tanösvényt alakítanak ki a Rác-bányánál. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, április 18-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Együttműködés született a fehérvári fiatalokért, elindult a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű konzultáció és sztárigazolás a Volánnál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 11-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Székesfehérvár polgármestere bemutatta a Fidesz helyi jelöltjeit a közelgő önkormányzati választásokra, fennállásának nyolcvanötödik évfordulóját ünnepelte a Széchenyi technikum az Alba Arénában, idén április huszonkilencedike és május harmadika között lesz a beiratkozás az önkormányzati bölcsődékbe...

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új megállók és éjszakai járatok. A 2024.03.27-én megjelent lapszámunkban bemutatjuk a fehérvári buszhálózat bővítését. Spányi Antal megyés püspök ünnepi gondolatai mellett, az Országos Diákparlament üléséről és fehérvári sikerekről számolunk be. Kellemes időtöltést és boldog húsvétot kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Visszatérő rendezvények és sztárfellépők idén, állami kitüntetések fehérváriaknak, újabb fontos leletek kerültek elő, és nagyon jó szezont zártak a fehérvári hokisok. A március 21-i számhoz jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megkezdődhet az Auchan melletti körforgalom bővítése, új utcajelző táblákat helyeztek ki a Szedreskerten, turisztikai központtá nőtte ki magát a pákozdi katonai emlékpark. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. március 13-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívá...