Hírek
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 06. 24., 19:03
Hírek,klímaváltozásMennyivel van most melegebb Székesfehérváron, mint amikor megszülettél? És mi lesz negyven év múlva?Akármennyire is szeretnénk, nagy valószínűséggel Székesfehérváron sem fogjuk megúszni a globális felmelegedést. Napjainkban 11 olyan nap vár évente a fehérváriakra, amikor 32 fok felett alakul a hőmérséklet. A klímaváltozás miatt az évszázad végére ez akár közel egy hónap is lehet a New York Times k...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 06. 24., 09:29
Hírek,időjárásÚjra itt a nyár: visszatér a kánikula a hétenElérkeztünk június utolsó hetéhez, a nyár első hónapjának lassan búcsút is intünk. Ezen a héten újra tervezgethetünk strandolást: a hétvégi felfrissülés után visszatérnek a harminc fok feletti hőmérsékletek.
2019. 06. 21., 16:00Hírek,állatokGyűrűket kaptak a fehérgólya-fiókákHárom gólyafiókát gyűrűztek meg a szakemberek Dinnyésen csütörtökön délelőtt. Az egyedi azonosítóval ellátott fehér gólyák a későbbiekben könnyen követhetőek lesznek vándorlásuk során.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 06. 20., 15:39
Hírek,nyárTizenhárom hasznos tipp az M7-esen nyáron közlekedőknekPénteken hat, szombaton öt órás, míg vasárnap nagyjából fél napos az M7-es autópálya csúcsforgalma. Ilyenkor számoljunk a szokásosnál hosszabb menetidővel, mindig legyen a kocsiban víz, és tartsuk be a követési távolságot. Ha torlódást látunk, a fokozatos fékezés mellett kapcsoljuk be a vészvillogót...
2019. 06. 20., 13:13Hírek,figyelemMinden hónap első hétfőjén csendes nyitvatartás a fehérvári Decathlonban isA Decathlon valamennyi magyarországi áruházában minden hónap első hétfőjén 14 és 16 óra között úgynevezett csendes órákat biztosítanak, hogy ezzel kedvezzenek az autista vásárlóiknak és családtagjaiknak.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 06. 19., 17:00
Hírek,bűnügyIllegális fegyvereket, rakéta lövedékeket találtak egy székesfehérvári férfi lakásánElfogtak egy székesfehérvári férfit, aki a lakásán engedély nélkül fegyvereket, lőszereket tartott.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 06. 17., 12:42
Sport,sportGyulai István Memorial: világsztárok sora érkezik SzékesfehérvárraAlakul a 2019-es Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj mezőnye, idén is a nemzetközi atlétika krémje látogat el Fehérvárra.
2019. 06. 16., 18:27Hírek,időjárásJövő héten a meleg mellé kapunk mást is - időjárásVáltozékonyabb lesz az időjárás: a napsütés mellett zivatarokra is készülni kell, de a maximumok 25-30 fok körül alakulnak.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közélet,március 15.Cser-Palkovics András: a márciusi ifjak tetteire a magyar lelki erő örök forrásaként tekintünkA hagyományokhoz hűen idén is diákok műsorával emlékezett meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc március 15-i eseményeiről Székesfehérvár, majd a Városház téren hangozott el Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnökének ünnepi beszéde.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közélet,elismerésHaufe Andor, a Fehérvár Médiacentrum gyártásvezetője vehette át idén a Penna Regia-díjatA szabad sajtó napjához kapcsolódó városi elismerést a nemzeti ünnepen adta át a Székesfehérvár polgármestere, aki a véleménynyilvánítás szabadságát, és annak fontosságát hangsúlyozta beszédében.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közélet,kórházFogjunk össze ismét a fehérvári kórházért!Tavaly sikerült a célkitűzés, és idén is elindult a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity Program, amelyen a fehérvári kórház szeretne nyerni, és egy színes programokkal, sportbemutatókkal teli családi napot szervezni munkatársai számára, megköszönve ezzel is áldozatos munkájukat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 06. 15., 12:54
Közlekedés,Tour de HongrieÚtlezárások és terelések szombaton és vasárnap a Tour de Hongrie alattKözel kétszáz országban közvetítik a Tour de Hongrie kerékpáros verseny fehérvári zárószakaszát. A mintegy százharminc versenyzőt felvonultató nemzetközi mezőny június 16-i befutója lezárásokkal is jár a városban. A könnyebb tervezhetőség kedvéért összegyűjtöttük a parkolási és forgalmi változásokat...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 06. 14., 16:30
Hírek,évfordulóNegyven év a pályán, marad a mikrofon mögött Sasvári CsillaPályakezdésének negyvenedik évfordulóját ünnepelte a napokban Sasvári Csilla. A Vörösmarty Rádió hallgató számára jó hír: a műsorvezető továbbra is marad a mikrofon mögött!
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 06. 14., 12:13
Hírek,közlekedésForgalomkorlátozások június 14-én a Helló, nyár! miattMegkezdődtek a lezárások pénteken délelőtt Székesfehérváron, a június 14-én este, a Zichy ligetnél megrendezésre kerülő Helló, nyár! koncert miatt. Buszjáratok is érintettek.
2019. 06. 14., 10:55Hírek,strandSzombaton nyit a székesfehérvári strandA kánikula megérkezett, hétvégétől pedig már Székesfehérváron is élvezhetjük a vízben hűsölést, mert nyit a városi strand.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 06. 13., 13:00
Hírek,innovációInformációs nap a JancsárkertbenA vidéki térségek vállalkozásai körében felmerült kérdésekre keres megoldást a Rural SME’s című Interreg Europe projekt. A projekt célja a vidéki térségekben működő innovatív vállalkozások támogatása a vállalkozások működését és növekedését ösztönző szakpolitikák segítségével.
2019. 06. 13., 10:48Sport,Tour de HongrieÍgy készülnek a fehérváriak a Tour de Hongrie városi szakaszáraA Széna Téri Általános Iskola diákjai és a Városgondnokság különleges, a versenyközvetítés légi felvételein majd jól látható hahstag Székesfehérvár felirattal készül a vasárnapi befutóra, de lesznek szabadtéri spinning edzések és táncos előadások is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 06. 12., 20:22
Hírek,szúnyogMegvan a székesfehérvári szúnyogirtás időpontja - Frissítés!Meglehetősen nagy igény van a szúnyoggyérítésre Székesfehérváron.
2019. 06. 11., 13:22Hírek,bankJúnius 26-ig egyeztethetitek adataitokat a bankokkalMár csak pár nap van hátra, hogy a bankok befejezzék ügyfélkörük átvilágítását.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 06. 11., 11:00
Hírek,közlekedésIndul a Tour de Hongrie, ezekre a forgalomkorlátozásokra számíts Fejér megyében!Június 11-én, kedden indul, 12-én érkezik Fejér megyébe a kerékpárverseny mezőnye. A verseny alatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani megyeszerte.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gazdaság,inflációJanuárhoz viszonyítva átlagosan 0,7 százalékkal emelkedtek az árak2024. februárban a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat. Januárhoz viszonyítva átlagosan 0,7%-kal emelkedtek az árak, a járműüzemanyagok 6,7%-kal drágultak.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gazdaság,adóHol kérhetünk adózási kérdésekben ingyenes segítséget?Bár a magánszemélyek jelentős részének a NAV elkészíti az adóbevallását, mégis adódhat úgy, hogy kérdésünk van adózás témakörben. Hol kaphatunk válaszokat ingyenesen? 
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gazdaság,albérletMegfizethetőbb albérletek? A székesfehérvári albérletárakat csak a fővárosiak előzik megA lakbérek és a fizetési adatok aránya alapján nagyon komoly különbségek vannak az országban az albérletek árai között - derül ki az ingatlan.com felméréséből. Ez alapján Székesfehérváron az átlagfizetés 33 százalékából jönne ki havonta egy átlagos albérlet.
2019. 06. 10., 10:42Hírek,lezárásÚtlezárások lesznek pünkösdhétfőn a TESZ futás miatt Június 10-én, Pünkösdhétfőn 17 órakor lesz az idei TESZ futás. A környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódó versenyt hagyományosan a Várkörúton és a Rákóczi utcában rendezik meg, emiatt délután és este útlezárásra kell számítani, a buszok pedig terelőútvonalon közlekednek.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 06. 09., 19:33
Hírek,időjárásJön az idei év első kánikulája: a jövő héten harminchat fok is lehet!Nyár van. Ebben még nincs semmi meglepő, viszont a jövő héten az első olyan hosszabb időszak következik, amely során nem kell amiatt aggódnunk, hogy mikor bukkan fel váratlanul egy viharfelhő, és zúdul ránk az égi áldás. Csak napsütés, más semmi. Végre!
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 06. 08., 15:05
Hírek,sportKapus-rekordot döntöttek a kézisek SzékesfehérváronMeglehetősen ritkán fordul elő a csapatsportágakban, hogy egyszerre harmincegy kapus legyen a pályán. Most ez is megtörtént Fehérváron.
2019. 06. 08., 13:10Hírek,oktatásCél a fogvatartottak reintegrációjaFogvatartottak reintegrációja címmel indította el a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Belügyminisztériummal közösen szervezett projektjét, amely 2020-ig tart.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Új megállók és éjszakai járatok. A 2024.03.27-én megjelent lapszámunkban bemutatjuk a fehérvári buszhálózat bővítését. Spányi Antal megyés püspök ünnepi gondolatai mellett, az Országos Diákparlament üléséről és fehérvári sikerekről számolunk be. Kellemes időtöltést és boldog húsvétot kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Visszatérő rendezvények és sztárfellépők idén, állami kitüntetések fehérváriaknak, újabb fontos leletek kerültek elő, és nagyon jó szezont zártak a fehérvári hokisok. A március 21-i számhoz jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megkezdődhet az Auchan melletti körforgalom bővítése, új utcajelző táblákat helyeztek ki a Szedreskerten, turisztikai központtá nőtte ki magát a pákozdi katonai emlékpark. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. március 13-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívá...

Fehérvár Médiacentrum fotója

Folytatódik a feltárás a Nemzeti Emlékhelyen, ismét beszennyezték a Gugásvölgyi záportározó csatornáját, és elkészült a Rózsaliget beültetése. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. március 7-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megvannak a Versünnep döntősei, hatmilliárdos iskolafelújítás keretében már javában zajlanak a munkálatok. A február 29-i számban az új aréna nyílt napján is jártunk. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Béremelés, fejlesztések és tartalék, megújul hat szakképző iskola és nyílt napok lesznek az új arénában. Számos, fontos, helyi információt találtok a 2024. február 22-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!