7 évnél régebbi cikk

Félálomban hallottam a szirénákat
Fehérvár Médiacentrum fotójaFélálomban hallottam a szirénákat

Közhelyesen megszokott hétfő reggelnek indult a mai nap is. Szokásos elalvással, a szundi mód túlzott használatával, a felkelés előtt realizált „kifogytam a kávéból” gondolattal. Meg a VÉSZ alkalmazás riasztásával.

Ugyanis kigyulladt egy busz motortere Székesfehérváron, pittyegte a telefonom a hírt, miközben én a csipákat mostam ki a szememből, hogy nekiálljak elpusztítani szokott zabkásámat reggeli gyanánt. Kissé még szédelegve kapcsoltam be a gépet, hogy megnézzem, mi is történt pontosan, de jobban jártam volna, ha egyszerűen kinézek az ablakon. És felkelek időben...

(Bocs, főnök!)

Történt ugyanis, hogy pontosan ott gyulladt ki a busz, ahol élek, mondhatni az egész csak pár méterre az ablakom alatt történt. Halványan mintha derengne is, hogy félálomban szirénákat hallottam, de lehet, hogy csak képzelődtem, ki tudja már. (Nem vennék rá mérget, hogy valóban meg is szólaltak a szirénák, pedig az ügyet ismerve azért van rá némi sansz.)

Gyorsan rendbe szedtem hát magam, hónom alá vágtam a postaládámba bedobott napilapot (papírújság!) és kimentem a "tett" helyszínére, ahol még látszódott a poroltóval megfékezett tűz.

Én pedig elindultam dolgozni.

A piros karikával jelzett kerékpárral...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek