5 évnél régebbi cikk

Egy abai lány rajza lesz a Korzó exkluzív fehérvári kollekcióján
Egy abai lány rajza lesz a Korzó exkluzív fehérvári kollekcióján

Fehér Luca Kata rajza kapta a legtöbb szavazatot a Korzó pályázatán, így az abai lány munkáját láthatjuk majd viszont a Playersroom exkluzív kollekciójának darabjain. Nem ez volt az első alkalom, hogy a frissen érettségizett lány Székesfehérvárról készült rajzát elismerték.

November 8-ig Fehér Luca Kata rajza kapta a legtöbb szavazatot a Korzó közönségszavazásán, így az abai lány munkája kerül fel a Playersroom exkluzív kollekciójára. Még októberben írt ki három városban (Miskolc, Szolnok, Székesfehérvár) pályázatot az Auchan üzletsora: olyan dizájnterveket vártak, melyeket szívesen láttak volna viszont készítőik egy-egy limitált kiadású sapka vagy gymbag kollekción. Székesfehérvárról ötven pályázat érkezett be, ebből tíz került a döntőbe, ahol a közönség döntött a dicsőség mellett a felajánlott negyedmillió forint sorsáról is.

A fehérvári győztes egy frissen érettségizett abai lány lett, aki alig pár nappal a leadási határidő előtt szerzett csak tudomást a pályázatról.

– Kifejezetten a versenykiírás által inspirálódva készítettem el ezt a rajzot – tudtuk meg Fehér Luca Katától. – Azt hiszem, legfőképpen a város elvarázsoltságát szerettem volna megjeleníteni. Szerintem a belváros esti fényeinek mesébe illő hangulata tud lenni Székesfehérváron. 

A győztes rajz, amit majd a különleges kollekció darabjain is láthatunk:

Fehér Luca Kata idén a művészeti egyetem felvételijére készül, grafika képzésen kezdett el tanulni szeptemberben, emellett pedig ékszerek tervezésével és készítésével is foglalkozik. Tavaly az Alba Regia Táncegyüttes megrendelésére tervezett egy emléklapot, amin Fehérvár és a néptánc összefonódását ábrázolta.

Azt egyelőre még a győztes sem tudja, hogy a grafikájával ellátott exkluzív kollekciót mikortól lehet megvásárolni a székesfehérvári Korzó Playersroom üzletében. Az viszont biztos, hogy a sapkák és hátizsákok eladásából befolyt összegből a város egyik civil szervezetét támogatják majd.

Borítókép: Facebook/Fehér Luca Kata
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek