Cloudy23 °C
2020. július 14. kedd Őrs
Menü

Konferencia Székesfehérváron az innovatív közbeszerzések lehetőségeiről

Konferencia Székesfehérváron az innovatív közbeszerzések lehetőségeiről
Május 14-én, a székesfehérvári Hotel Magyar Király Szálló ad otthont a nemzetközi konferenciának (Fotó: KDRIÜ)

A 21. század meghatározó folyamatai a várható élettartam emelkedése, a technológiai modernizáció és digitalizáció, valamint a helyi környezet- és éghajlatváltozása. Ezzel párhuzamosan állandóan változnak és növekednek a lakossági elvárások a városi közszolgáltatásokkal kapcsolatban. Ebben a gyorsan átalakuló helyzetben az önkormányzatoknak cselekvő szereplőként kell fellépniük, melynek egyik lehetséges eszköze az innovatív megoldások közbeszerzése lehet.

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség a PPI2Innovate elnevezésű projekt vezető partnere, melyben hat különböző ország szervezetei, köztük helyi, megyei és regionális szintű önkormányzatok, valamint az innovációban és a vállalkozások fejlesztésében érdekelt felek dolgoznak együtt az innovatív megoldások közbeszerzési eljárás közép-európai népszerűsítésén. A projekt partnerség hisz abban, hogy az innovatív megoldások közbeszerzése választ jelenthet korunk komplex kihívásaira. Az innovatív közbeszerzési eljárás egy olyan folyamatot jelent, ahol az önkormányzatok a piacon már elérhető, de még nagy szériában nem gyártott innovatív terméket szerez be. A közbeszerzés célja, hogy az önkormányzat a lehető legújabb, s egy adott problémára a legjobb választ adó terméket szerezzen be. Ezzel egyrészt jelentősen növeli a közszolgáltatásainak minőségét, másrészt a beszerzéssel piachoz juttatja az innovatív vállalkozást, és segíti az innovatív termék elterjedését és adaptálódását.

A projekt keretein belül 2019. május 14-én, a székesfehérvári Hotel Magyar Király Szálló ad otthont annak a nemzetközi konferenciának, amelyen bemutatásra kerül a projektben résztvevő négy (három külföldi és egy magyar) önkormányzati partner által végrehajtott közbeszerzés, valamint nemzetközi előadók tartanak előadásokat gyakorlati tapasztalataikról és az innovatív megoldások közbeszerzésének lehetőségeiről.
A projektről és a rendezvényről bővebb információkat a folyamatosan frissülő honlapokon találhat:

www.kdriu.hu

https://www.interreg-central.eu/Content.Node/PPI2Innovate.html
 
A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.
The project is co-funded by the European Union under the Interreg Central Europe Programme.
Konferencia Székesfehérváron az innovatív közbeszerzések lehetőségeiről
Konferencia Székesfehérváron az innovatív közbeszerzések lehetőségeiről

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár