5 évnél régebbi cikk

Konferencia Székesfehérváron az innovatív közbeszerzések lehetőségeiről
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Konferencia Székesfehérváron az innovatív közbeszerzések lehetőségeiről

A 21. század meghatározó folyamatai a várható élettartam emelkedése, a technológiai modernizáció és digitalizáció, valamint a helyi környezet- és éghajlatváltozása. Ezzel párhuzamosan állandóan változnak és növekednek a lakossági elvárások a városi közszolgáltatásokkal kapcsolatban. Ebben a gyorsan átalakuló helyzetben az önkormányzatoknak cselekvő szereplőként kell fellépniük, melynek egyik lehetséges eszköze az innovatív megoldások közbeszerzése lehet.

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség a PPI2Innovate elnevezésű projekt vezető partnere, melyben hat különböző ország szervezetei, köztük helyi, megyei és regionális szintű önkormányzatok, valamint az innovációban és a vállalkozások fejlesztésében érdekelt felek dolgoznak együtt az innovatív megoldások közbeszerzési eljárás közép-európai népszerűsítésén. A projekt partnerség hisz abban, hogy az innovatív megoldások közbeszerzése választ jelenthet korunk komplex kihívásaira. Az innovatív közbeszerzési eljárás egy olyan folyamatot jelent, ahol az önkormányzatok a piacon már elérhető, de még nagy szériában nem gyártott innovatív terméket szerez be. A közbeszerzés célja, hogy az önkormányzat a lehető legújabb, s egy adott problémára a legjobb választ adó terméket szerezzen be. Ezzel egyrészt jelentősen növeli a közszolgáltatásainak minőségét, másrészt a beszerzéssel piachoz juttatja az innovatív vállalkozást, és segíti az innovatív termék elterjedését és adaptálódását.

A projekt keretein belül 2019. május 14-én, a székesfehérvári Hotel Magyar Király Szálló ad otthont annak a nemzetközi konferenciának, amelyen bemutatásra kerül a projektben résztvevő négy (három külföldi és egy magyar) önkormányzati partner által végrehajtott közbeszerzés, valamint nemzetközi előadók tartanak előadásokat gyakorlati tapasztalataikról és az innovatív megoldások közbeszerzésének lehetőségeiről.
A projektről és a rendezvényről bővebb információkat a folyamatosan frissülő honlapokon találhat:

www.kdriu.hu

https://www.interreg-central.eu/Content.Node/PPI2Innovate.html
 
A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.
The project is co-funded by the European Union under the Interreg Central Europe Programme.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek