4 évnél régebbi cikk

8 egyszerű szabály, amelyet jobb ha betartasz a Bosszúállók: Végjáték nézése közben
Fehérvár Médiacentrum fotója8 egyszerű szabály, amelyet jobb ha betartasz a Bosszúállók: Végjáték nézése közben

Hát ez is eljött: április 24-e piros betűs nap a Marvel-rajongók számára, ugyanis ekkortól tűzik műsorra a hazai a mozik a régóta várt Bosszúállók: Végjátékot. Ennek megfelelően már hetekkel ezelőtt is számos mém árasztotta el az internetet a filmmel kapcsolatban, a legjobban viszont az a szabályzat tetszett, amely nyolc pontban összefoglalja, hogy mi a teendő, ha egy fannal ülsz be az újabb össznépi szuperhősös balhéra. Valami zseniális!

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Marvel filmes univerzuma, ugyanis április 24-én mutatják be a negyedik bosszúállós mozit, amely a stílusos Végjáték alcímet viseli. A készítők elmondása szerint ebben az alkotásban ér össze minden szál, minden esemény, amelyet a korábbi Marvel-filmekben láttunk. 

Ha most elkezdeném felsorolni, mely alkotások tartoznak a moziuniverzum égisze alá, illetve hogyan kapcsolódnak össze (ide kattintva megtudjátok lesni), akkor estig írhatnék, viszont a Végjáték közvetlen előzményéről, a Bosszúállók: Végtelen háborúról érdemes ejtenem pár szót (a moziról irt kritikánkat itt olvashatjátok).

A Végtelen háború során a szupergonosz Thanos (Josh Brolin) az elmúlt évek sikertelenségei után úgy dönt, hogy maga indul a Végtelen Kövek nyomába. Szépen sorban begyűjti őket, mígnem már csak egy marad, az is a Wakandában tartózkodó Vízió (Paul Bettany) fejében.

Thanos a Földre látogat, majd miután megszerzi az utolsó követ, megjelenik Thor (Chris Hemsworth), aki beleállítja a Vihartörőt (frissen kovácsolt fegyverét) a titán testébe. Ekkor Thanos emlékezteti a viharistent, hogy a fejét kellett volna megcéloznia, ugyanis így marad ideje utolsó csettintésre. A fura esemény után egy ideig senki nem tudja, mi történt, majd szépen lassan elporlad a szuperhősök többsége, velük együtt pedig az univerzum fele.

Innen folytatódik a történet, a Végjáték során pedig valószínűleg végleg legyőzik az őrült titánt. A rajongók már tűkön ülve várják ezt a pillanatot, így számos teória és internetes mém árasztotta már el a világhálót. A legpofásabbra a 9GAG-en bukkantam, amely olyan szabályzat tett közzé, amely felsorolja, mi a teendő, ha egy megrögzött Marvel-rajongóval (mondjuk velem) nézed az újabb szuperhősös alkotást.

Itt pedig elolvashatjátok magyarul is:

- Legalább tizenöt perccel a film kezdése előtt foglaljuk el a helyünket!
- Ne kérdezz semmit a filmről, nézd meg az ismétléseket, mint egy okos ember!
- Ne legyen semmilyen indokolatlan beszélgetés vagy rágcsálás a mozi közben. Ha beszélsz, és kihagyok egy fontos pillanatot, akkor a cipőmmel foglak elverni!
- Csak a megfelelő pillanatokban sírj, nevess vagy zihálj!
- Figyelj oda, hogy mennyit iszol, mert nem lesz pisiszünet!
- A mozi végén nem állunk fel a helyünkről, megvárjuk az extra jeleneteket!
- A film után miközben az autóhoz sétálunk, csendben elmerengünk a látottakon!
- A moziban történteket a következő nap beszéljük meg, addigra talán már nem leszek egy érzelmi roncs!
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek