Clear sky15 °C
2020. április 7. kedd Herman
Menü

Európai fesztiválfellépése előtt új dallal jelentkezett a fehérvári The Bluebay Foxes

Európai fesztiválfellépése előtt új dallal jelentkezett a fehérvári The Bluebay Foxes
A fehérvári The Bluebay Foxes legközelebb az európai Eurosonicon mutatják meg tehetségüket (Fotó: Chalhoub Emil)

Január 16-án Európa legnagyobb showcase fesztiválján, az Eurosonicon mutatja meg magát a székesfehérvári illetőségű The Bluebay Foxes zenekar. Ez önmagában is nagy siker, ám hogy fokozzák a hangulatot a srácok, egy friss számmal is jelentkeztek, hogy megmutassák rajongóiknak, hol is tart 2020-ban a csapat.

A fehérvári The Bluebay Foxes 2017-ben indult világhódító útjára, amely során a brit gitárzenéből és Amerika déli államaiból származó rockzenéből merítettek ihletet: dinamikus, lüktető dobtémák, karakteres gitárhangzás, húzós, energikus basszusok és a dallamos refrének jellemzik a csapat munkásságát.

A rajt után aztán nem tétlenkedtek sokáig, ugyanis 2018 végén ki is adták Now című első nagylemezüket, amely meghozta számukra a várva-várt elismerést: tavaly egészen a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató döntőig jutottak, játszottak a legmenőbb hazai fesztiválokon, a nyarat pedig a Budapest Parkban zárták az Irie Maffie előtt.

A sikerekben és élményekben gazdag nyarat nem pihenős, hanem sokkal inkább aktív alkotói időszak követte: "Viszonylag sok időt vettünk ki, ami az alkotást illeti, de amint nekiálltunk az új elképzelések megvalósításának, rájöttünk, hogy nagyon termékenyek vagyunk. Rengeteg ötlet jött fel és éreztük, hogy egyre messzebb merészkedünk az eddigi dalainktól, ami kettős érzés, hiszen szeretjük az eddigi szerzeményeinket, de egyre jobban vágyunk arra, hogy kipróbáljunk új utakat is" - mesélte a zenekar frontembere, Juhász Bálint.

A The Bluebay Foxes január 17-én lép fel a holland Eurosonic Noorderslag showcase fesztiválon, amely Európa legkiemelkedőbb zeneipari eseménye: "Mindenképpen szerettünk volna friss anyaggal jelentkezni mielőtt kiutazunk, hogy friss képet tudjunk adni a zenekarról, és arról, hogy hol tartunk jelenleg. Jól is jött számunkra is ez a januári dátum, mivel a nagylemezünk óta, kerek egy éve nem hallhatott tőlünk a közönség új dalt" - tette hozzá Lőrincz Balázs basszusgitáros.

Január 14-én megjelent az új szám, a Lights Off, amely egyből egy pofás videóklipet is kapott:

A dal születésénél már az ötletből éreztük, hogy másabb, de benne van szinte az összes eddigi dalunk erőssége, amikor először elkezdtük játszani a teremben rögtön éreztük az erőt és ez elkapott mindannyiunkat. A jelentést illetően a dalban benne van az az érzés, amikor minden rossz élmény ellenére még meg szeretnéd ragadni a pillanatot, és még úgy akarod érezni magad, mint abban az önfeledt pillanatban, mint amit korábban nem árnyékolt be semmi.

A szám felvételén a zenekar tagjai Nóniusz Gáborral dolgoztak közösen - így idézik fel a stúdiózást: "Emlékezetesen telt a közös munka, és most először volt időnk többször visszatérni a dal munkálataihoz, ami segített abban, hogy még elégedettebbek legyünk a végeredménnyel, és pont olyan legyen a végeredmény, mint amilyennek elképzeltük."

A The Bluebay Foxes a dalhoz a kezdetektől egy sötétebb, erősebb hangulatú klipet képzelt el, és szerencsére az egyik készítő, Miki357 meg is tudta valósítani a fejükben lévő látványvilágot: "Szinte rögtön ráérzett erre a hangulatra és átküldte az elkészült, általunk elképzelt kísértetiesen hasonlító moodboardot, amibe rögtön bele tudtuk mi is képzelni a dalt" - idézték fel a zenekar tagjai, majd hozzátették, alapvetően a koncepció kevésbé szólt a konkrét dolgokról, inkább érzetek keltése volt a cél, egy sejtelmesebb irányba indultak el, és ebben Miki az egyik legjobb.

A fehérvári brigád hollandiai fellépése után először február 8-án, az Instantban szólaltatja meg az új dalt, ahol a rókák a Meg Egy Cukorka társaságában mulatják át az éjszakát.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • A rendőrök kiemelt figyelemmel ellenőrzik a boltok, forgalmas áruházak környékét
  A rendőrök kiemelt figyelemmel ellenőrzik a boltok, forgalmas áruházak környékét
 • Az idősotthonokban a dolgozók 24 órás műszakban is alkalmazhatók, 48 órás pihenőidővel
  Az idősotthonokban a dolgozók 24 órás műszakban is alkalmazhatók, 48 órás pihenőidővel
 • Belső forrásokból akarja finanszírozni a gazdaságvédelmi akciótervet a kormány
  Belső forrásokból akarja finanszírozni a gazdaságvédelmi akciótervet a kormány
 • Online színházi portált tervez a Vörösmart ySzínház a Fehérvár Televízióval közösen
  Online színházi portált tervez a Vörösmart ySzínház a Fehérvár Televízióval közösen
 • Gazdaságvédelem: év végéig felfüggesztik az idegenforgalmi adót, 500 ezer forintos, 0%-os diákhitel, vészhelyzet végéig családi pótlék
  Gazdaságvédelem: év végéig felfüggesztik az idegenforgalmi adót, 500 ezer forintos, 0%-os diákhitel, vészhelyzet vég...
 • Speciális védőeszközökkel ellátott mentőegységek dolgoznak országszerte
  Speciális védőeszközökkel ellátott mentőegységek dolgoznak országszerte
 • Továbbra is folyamatosan fertőtlenítik a vonatokat
  Továbbra is folyamatosan fertőtlenítik a vonatokat
 • Online kutatást indított a Prosperis Alba Kutatóközpont
  Online kutatást indított a Prosperis Alba Kutatóközpont
 • A járvány idején ingyenes a parkolás a közterületeken
  A járvány idején ingyenes a parkolás a közterületeken
 • Módosul Húsvétkor a hulladékszállítás
  Módosul Húsvétkor a hulladékszállítás
 • Ismét lebuktattak két, szájmaszkokkal üzletelő csalót
  Ismét lebuktattak két, szájmaszkokkal üzletelő csalót
 • Több európai országban is látszik már a pozitív fordulat
  Több európai országban is látszik már a pozitív fordulat
 • Az állam, az önkormányzat és a gazdasági szereplők összefogását szorgalmazza Székesfehérvár polgárm
  Az állam, az önkormányzat és a gazdasági szereplők összefogását szorgalmazza Székesfehérvár polgárm