Partly cloudy10 °C
2021. március 1. hétfő Albin
Menü
Házhozszállítás

Mindent a műszempilláról!

Soros, tincses, szálas, cica, doll, C-íves, D-íves, 1D-s, 2 D-s, 3 D-s, 4D-s…. – a műszempillának rengeteg változata van, s egyre népszerűbb a hölgyek körében. Persze, sokan nem tudják, hogy pontosan melyik megjelölés, mit is jelent. Ezért is foglaljuk most össze a legfontosabb tudnivalókat.

Alig akad olyan nő, aki ne szeretne igéző szemeket – szép, dús, hosszú szempillákkal. Ezért is lett népszerű a műszempilla, s egyre többen fedezik fel a szépítkezés ezen egyszerű módját, mely helyettesíti a napi bajlódást a szempillaspirállal. Ennél jobb szépségtrükk nem is létezik! Nincsen szükség a sminkelésre, mégis kiemeli a tekintetet. Mivel vízálló, így úszáskor, szaunázás során is úgy néz ki a szempillánk, mintha kifestettük volna.

Mindent a műszempilláról!

Természetesen meg kell jegyezni, hogy van, akiről messziről látszik, hogy nem a saját pillái rebegnek a szempillatőhöz ragasztva, s bőven rá példa, hogy teljesen természetes hatású pillák ékeskednek valakin. Nagyon sokszor láttam félrecsúszott soros szempillát, összekócolódott, túlságosan hosszú rakott pillákat, s olyat is, ami félig kihullott már, s mivel nem pótoltatta a „gazdája”, így rettenetesen igénytelen benyomást keltett.

A természetes hatásnak többféle ismérve van. Először is nagyon fontos megnéznünk, hogy mi a különbség a soros, a tincses és a szálas pilla között?

„Az igazán természetes hatást szálas szempillával tudjuk csak elérni.” – tudtam meg Rabi Flóra műszempilla stylisttól – „A szálas pilla előnye, hogy sem a ragasztó mennyisége, sem a műszempilla súlya nem nehezíti el a saját szempilla-szálakat, így nem is roncsolja azokat. A tincses, illetve a soros szempillával nagyon drasztikus hatás jön létre, s túlzás nélkül mondhatom, hogy általában iszonyatosan mű hatást eredményez. Mivel a szempilla tövekre gumi állagú ragasztót használunk a pillák feltételekor, nem szabad elfelejteni, hogy ez terheli a pillákat. Maximum fotózásra vagy alkalmi jelleggel szoktam javasolni a soros és a tincses megoldást. "

Rabi Flóra szerint igazán természetes hatást szálas szempillával tudjuk csak elérni (Fotó: Rabi Flóra)
Rabi Flóra szerint igazán természetes hatást szálas szempillával tudjuk csak elérni (Fotó: Rabi Flóra)

A szálas pillákat a felhelyezés után nem érheti víz és pára 24 órán át. Ez idő alatt tehát mellőzni kell a szoláriumot, a hajmosást, az edzést, a szaunát és az arcmosást. Amint letelt viszont az egy nap, már intenzívebben is érintkezhetünk a szempillákkal: a pillák tisztítása nagyon fontos olajmentes tisztítóval (pl micellás víz). A szálakat tilos dörzsölni, morzsolni és húzogatni, mert az a saját szempilla kitépését eredményezheti!

A szakértő megjegyezte, hogy sajnos előfordulhat, hogy valakinek allergiás reakciója lesz a ragasztótól. Ilyenkor viszketés, bőr- és szempirosodás jelentkezhet. Ha nem szűnnek a panaszok, a pilláktól sajnos meg kell szabadulni. Az allergia egyébként bármikor kialakulhat, nemcsak az első alkalom után, ezért folyamatosan figyelni kell a tüneteket.

 Műszempillával - és anélkül (Fotó: Rabi Flóra)
Műszempillával - és anélkül (Fotó: Rabi Flóra)
Mivel a pillák hullanak – abból adódóan, hogy légyegében a saját szempillához van ragasztva, ami szintén hullik, cserélődik, mint a hajszálak -, ezért fontos a folyamatos pillapótlás.

Általában 3-4 hetes töltés indokolt, de vannak, akik kéthetente járnak a pillásukhoz, hogy mindig tökéletes legyen a látvány. Ilyenkor persze csak néhány szálat kell pótolni, és a művelethez is sokkal kevesebb időre van szükség.

S, ha már a szálaknál tartunk: vajon mi a különbség az 1-2-3-4-5 D-s pilla között?

Az 1 D-s szálas szempilla-hosszabbítás egyenként, szálanként kerül applikálásra, vagyis minden egészséges saját pillára egy-egy műszál kerül.  A „3 D műszempilla”, amit nagyon sok hirdetésben olvasunk, valójában egy fantázianév, mert megkülönböztetünk a vastagságot, a hosszúságot és az ívet – s természetesen ez a saját szempillánál is így van. Ezeket hosszabbítja, vastagítja, illetve módosítja a szakértő a műszálakkal igény és lehetőség szerint. Esetenként ez körülbelül 2-300 db-ot jelent - így épül fel egy (1:1 módszerrel készült) klasszikus 1D szálas szempilla-hosszabbítás.

Szempillaépítés közben (Fotó: Rabi Flóra)
Szempillaépítés közben (Fotó: Rabi Flóra)


2 D-s applikációs technikánál minden lehetséges saját szempillára 2 db műszálat ragasztanak. Ez mennyiségben körülbelül 4-500 db műszálat jelent. Az eredmény ilyenkor dúsabb. Ilyenkor lehetőség van hosszabb, látványosabb pillasor felépítésére, mely rendkívül tartós, viselése kényelmes, meglehetősen exkluzív látványt nyújt.

A 'D' előtt lévő szám tehát azt határozza meg, hogy hány műszempilla van felapplikálva egyetlen szál természetes szempillára. Tehát a 2 D esetében 2 szál, az „igazi” 3 D esetében 3 szál, a 4 D esetében 4 szál, és így tovább... Vagyis ez a műszempilla sűrűséget határozza meg. Tehát az alapkérdés mindig az, amikor műszempillákat szeretnénk, hogy milyen sűrű végeredményre vágyunk. Eszerint változik a szett felapplikálási ideje – s természetesen az ára is.

Hogy melyiket kinek ajánlom? Az alapadottságok behatárolják a lehetőségeket. Figyelembe kell venni a vendég életkorát, az arc- illetve a szemformáját, s a saját szempilláit is, hogy a végeredmény jól álljon neki és ne roncsolja az eredeti pillákat” – mondta Rabi Flóra - „A természetes hatás kedvelőinek 1-2D-t szoktam ajánlani. Aki hosszú saját szempillaállománnyal rendelkezik, annak lehetősége van szempilla liftingre is, ami a saját szempillákat emeli meg tőből. Ilyenkor nem  szükséges a műszempilla, mivel a saját pillákkal dolgozunk. Ennek a tartóssága 4-6 hét. Látványosabb , intenzívebb hatást light volume (3D-4D), illetve volume (5D-6D) technikával tudunk elérni.

A szempilla hossza milliméterben mérendő. A legtöbb vendégem kikéri a véleményemet a választáskor, de sokan ragaszkodnak a saját elképzeléseikhez. Próbálom ilyenkor megtalálni a közös nevezőt velük, s megegyezni velük abban, hogy hogy melyik hossz az, amely bár látványos, ám még nem csapkodja a szemöldököt.' – mesélte Flóra – „Az ívek közül választható a J, B, C vagy a D. Ez azt jelzi, hogy mennyire legyen göndör a pilla. Kisebb szeműeknek inkább a C, nagy szeműeknek a D áll jól. A J és a B mindkét típusnál bevethető."

A műszempilla stylist elárulta, hogy a legtöbben a természetes hatásút választják, de sokaknak tetszik az is, amikor középen hosszabbak a szálak. Így ugyanis nagyobbnak tűnik a szem és nyíltabb a tekintet. A cicás forma csábos, csajos, azonban nem javasolt túl kis szemhéjú szemre. A babás stílussal, azaz a dollal szuperkerek szemeket varázsolhatunk.

 Igéző szemek szálas műszempillával (Fotó: Rabi Flóra)
Igéző szemek szálas műszempillával (Fotó: Rabi Flóra)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

 • Étkezési utalvány jár a véradásért
  Étkezési utalvány jár a véradásért
 • Vásárlási idősáv bevezetését javasolja az önkormányzat a városi piacon
  Vásárlási idősáv bevezetését javasolja az önkormányzat a városi piacon
 • Csak ajánlás a vásárlási idősáv a városi piacon
  Csak ajánlás a vásárlási idősáv a városi piacon
 • Március 15-étől érhetők el az adóbevallási tervezetek az interneten
  Március 15-étől érhetők el az adóbevallási tervezetek az interneten
 • Elsősorban a középkorúak és a fiatalok között terjednek az új vírusmutációk
  Elsősorban a középkorúak és a fiatalok között terjednek az új vírusmutációk
 • Az én Pesi sztorim - különleges módon emlékeznek Pesovár Ferencre
  Az én Pesi sztorim - különleges módon emlékeznek Pesovár Ferencre
 • A vakcina beadásához szükséges hozzájáruló nyilatkozat letölthető a városi honlapról
  A vakcina beadásához szükséges hozzájáruló nyilatkozat letölthető a városi honlapról
 • Ma kezdődik a Berlini Filmfesztivál
  Ma kezdődik a Berlini Filmfesztivál

Eseménynaptár

 • Újabb vakcinát engedélyeztek az Egyesült Államokban
  Újabb vakcinát engedélyeztek az Egyesült Államokban
 • Vásárlási idősávot javasolnak az idősek védelmére a Városi Piacon
  Vásárlási idősávot javasolnak az idősek védelmére a Városi Piacon
 • Tovább szigorítanak Szlovákiában
  Tovább szigorítanak Szlovákiában
 • Mától működik az első poszt-Covid ambulancia Debrecenben
  Mától működik az első poszt-Covid ambulancia Debrecenben
 • Bővül az online szolgáltatások köre a NAV-nál
  Bővül az online szolgáltatások köre a NAV-nál
 • Átadták a Golden Globe-díjakat
  Átadták a Golden Globe-díjakat
 • Ha a helyzet engedi, június végén lesz a Tűzzel-Vassal Fesztivál a kézművesekkel
  Ha a helyzet engedi, június végén lesz a Tűzzel-Vassal Fesztivál a kézművesekkel
 • Hétvégén is oltottak a Szent György Kórházban
  Hétvégén is oltottak a Szent György Kórházban
 • Mostantól már az üzletekben is feltűnnek az új energiacímkék
  Mostantól már az üzletekben is feltűnnek az új energiacímkék