Cloudy1 °C
2020. december 2. szerda Melinda
Menü
Házhozszállítás

A záróvonal és a szembejövő sem volt visszatartó az Új Csóri úti körforgalomnál bravúroskodó autósnak

Nem sokon múlt egy újabb baleset az Új Csóri Úti körforgalomba teljesen szabálytalanul érkező autós miatt Székesfehérváron.

Az elmúlt időszakban szinte minden hétre jutott halálos közúti baleset Fejér megyében, legutóbb egy 38 éves férfi és egy 35 éves nő vesztette életét a Csákvár és Vértesboglár között. Ám vannak, akik továbbra is a közlekedési szabályok felett (is) állóknak tekintik magukat, és adott esetben mások testi épségének veszélyeztetése árán is továbbsietnek, mert minek is állnának be a sorba.

Az Új Csóri úti körforgalom gyakran helyszíne a közlekedési szabálytalanságoknak, aminek egyik oka, hogy a cipzár-elv - bár éppen tavaly szeptemberben kerültek ki ezt népszerűsítő táblák két körforgalomhoz is - továbbra is nehezen épül be a magyar sofőrök mindennapjaiba. 

Minap azonban újabb, meglehetősen durva esetet rögzített egy fedélzeti kamera, ezúttal éppen a cipzár-elv alternatív értelmezési formája miatt.

Egy nagyon sietős sofőr ugyanis úgy döntött, neki smafu a két sáv, az ott haladok pedig nem elég gyorsak, inkább újabb sávot nyit. Ha pedig az történesen a szembejövő sáv, az sem számít, nem különösebben zavarta a záróvonal. Végül a szemből érkező autós megtorpanásra késztette, és az ütközést elkerülendő keresztbe visszasorolt a megfelelő oldalra.

Amitől viszont a mögötte érkező lett érthetően ideges, és bár nem hallható, hogy miről folyt a percekig tartó diskurzus, azért elképzelések vannak róla... 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

 • Átmenetileg módosul a vonatközlekedés Székesfehérvár és Tapolca között
  Átmenetileg módosul a vonatközlekedés Székesfehérvár és Tapolca között
 • Véradókat várnak a Fehér Palota Üzletközpontba
  Véradókat várnak a Fehér Palota Üzletközpontba
 • Megkapta az engedélyt az első koronavírus-elleni vakcina
  Megkapta az engedélyt az első koronavírus-elleni vakcina
 • Tovább nőtt a napi halálozások száma
  Tovább nőtt a napi halálozások száma

A hét sztorija

Eseménynaptár